Volledig scherm
PREMIUM
Botterexpert Wim Mendelts (in oranje overall) taxeerde twee maanden geleden de Harderwijkse botters. Om de vloot in conditie te houden is 200.000 euro nodig de komende vijf jaar. © Bram van de Biezen

Vischafslag Harderwijk wil meer kennis en kunde na winst Gouden Gelderse Roos

De stichting Visserij Historie Harderwijk valt binnen een paar dagen tijd twee keer in de prijzen. Vorige week donderdag werd al een flinke gemeentelijke subsidie van 50.000 euro binnen gehengeld, gevolgd door de publieksprijs van de Gouden Gelderse Roos afgelopen weekend. 

,,Een mooie verdienste als kleine speler in de provincie’’, zegt een trotse voorzitter Dennis van Oeveren daarover. Hij zit nog helemaal vol van de uitreiking van de Gouden Gelderse Roos in Nijmegen. Dat is een tweejaarlijkse prijs van Erfgoed Gelderland voor ‘inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van de provincie.’ De Vischafslag (samen met de Botterstichting en de Visserijdagen een van de drie stichtingen die onder Visserij Historie Harderwijk vallen) kreeg bijna achthonderd stemmen en versloeg daarmee Agora Theater uit Druten en Natuurpark Kronenkamp uit Neede.   

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe