Twee coronahulpgroepen zamelden afgelopen week voedsel in voor de Voedselbank van Elburg en Oldebroek.
Volledig scherm
Twee coronahulpgroepen zamelden afgelopen week voedsel in voor de Voedselbank van Elburg en Oldebroek. © Egbert Bos

Voedselbank Elburg Oldebroek kan weer vooruit

De Voedselbank van Elburg en Oldebroek is voorlopig uit de problemen. Een noodkreet in de media leverde zo veel reacties op dat de organisatie weer even vooruit kan.

,,Velen hebben gereageerd en geld overgemaakt’’, stelt de Voedselbank Elburg-Oldebroek in een persbericht. ,,Daar zijn we erg blij mee want door aankoop van ontbrekende producten we voorlopig weer pakketten verstrekken waar gezinnen tenminste drie warme maaltijden per week van kunnen maken.’’

Een kerk uit 't Harde helpt de Voedselbank door een paar maanden door groenten voor de voedselbank te kopen en vervolgens te schenken. Een agrarisch bedrijf uit Biddinghuizen doneerde 1250 kilo aardappelen, een Elburgs bedrijf schonk een partij ingevroren kip. 

Hulp komt ook uit de hoek van coronahulpgroepen die via Facebook blikken en potten groenten hebben ingezameld. De eerste volle bus met goederen is vrijdag afgeleverd bij de voedselbank. Donderdag maken vrijwilligers nog een rondje langs inzamelpunten die na een oproep zijn ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe