Voetganger overlijdt na aanrijding op N310 bij Elspeet

VIDEOOp de N310 bij Elspeet is maandag een voetganger overleden na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeluk vond tegen 13.00 uur plaats op de provinciale weg tussen Elspeet en Nunspeet. De politie doet nog geen mededelingen over het geslacht van het slachtoffer. Dat geldt ook voor de toedracht van het ongeval, dat plaatsvond ter hoogte van het Liesbergpad. ,,De verkeersongevallenanalyse doet daar nu onderzoek naar”, zegt woordvoerder Henny Plant. ,,Onder meer met een drone.”

Dat moest al vrij snel gestaakt worden. De drone vloog tegen een boom, viel een meter of twintig meter naar beneden en was niet meer te gebruiken.

De N310 werd vanwege het ongeluk urenlang afgesloten. Tegen 15.45 uur ging de N310 bij Elspeet weer open voor verkeer.

Het droneteam van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Volledig scherm
Het droneteam van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. © Stefan Verkerk
Volledig scherm
© Stefan Verkerk
  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe