Dag en nacht krijgen de bevoorraders de kans om de Oldebroekse supermarktschappen aan te vullen.
Volledig scherm
Dag en nacht krijgen de bevoorraders de kans om de Oldebroekse supermarktschappen aan te vullen. © Marc Bolsius

Vrachtwagens kunnen 24 uur per dag voorraad kwijt bij supermarkten in Oldebroek

Leveranciers van levensmiddelen mogen vijf dagen in de week 24 uur per dag hun producten afleveren bij de supermarkten in Oldebroek.

De verruiming van de laad- en lostijden blijft net zo lang van kracht als de aangescherpte regels van de overheid en de noodverordening van de veiligheidsregio.

Niet alleen supermarkten maar ook andere levensmiddelenzaken vallen onder de regeling. De doorlopende bevoorrading geldt van maandag tot en met zaterdag. 

‘Uitzonderlijke situatie’

De gemeente erkent hiermee de ‘uitzonderlijke situatie waar we in Nederland mee te maken hebben’. De winkels spelen daar volgens burgemeester en wethouders goed op in en het college wil daaraan bijdragen door de verruiming van de laad- en lostijden. 

,,Zo kan de aanvoer van levensmiddelen optimaal blijven. Ook hoeven de bevoorraders het winkelend publiek dan zo min mogelijk te hinderen, teleur te stellen en kunnen ze tegelijkertijd op de veiligheid inspelen", laat de gemeente in een persbericht weten. 

Geen handhaving in Nunspeet

Andere gemeentes op de Noord-Veluwe hebben de bevoorradingstijden niet aangepast. Wel laat de Nunspeetse woordvoerder Wob Meijering weten dat ‘handhaven op 24 uur laden en lossen – gezien het belang van de logistieke bevoorrading van de supermarkten - geen prioriteit heeft’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe