De markt in Epe, waar een 76-jarige vrouw donderdag 19 maart werd benaderd door drie mannen. Eén van hen zou haar daarbij in het gezicht hebben gehoest.
Volledig scherm
De markt in Epe, waar een 76-jarige vrouw donderdag 19 maart werd benaderd door drie mannen. Eén van hen zou haar daarbij in het gezicht hebben gehoest. © Google Maps/Streetview

Vrouw (76) in gezicht gehoest op de markt in Epe: politie maakt jacht op drie mannen

De politie is op zoek naar drie mannen die verdacht worden van een wel heel dubieuze daad op de markt in Epe. Eén van hen zou daar vorige week in het gezicht van een 76-jarige vrouw hebben gehoest.

Dat moet gebeurd zijn nadat de vrouw uit Epe op donderdag 19 maart tussen 15.00 uur en 16.00 uur door het drietal werd benaderd. ,,Juist nu je afstand moet houden en voorzichtig moet zijn naar kwetsbare en oudere mensen, is dat heel kwalijk", schrijft de politie Epe in een bericht op facebook, doelend op de uitbraak van het gevaarlijke coronavirus.

De politie stelt tevens buurtonderzoek te hebben gedaan en camerabeelden bestudeerd te hebben. De mannen zijn daarbij niet gesignaleerd. Daarom roept de politie daders en getuigen van het hoestincident op zich te melden. 

Het trio wordt beschreven als getint en met donker haar. Eén van de mannen had een oude fiets aan de hand. Een ander had een lange, donkergroene jas aan, terwijl de laatste die donderdagmiddag een licht jack en een spijkerbroek droeg.

Coronahoesters

Steeds wordt melding gemaakt van zogeheten coronahoesters. Ook de politie zelf is daarbij vaak slachtoffer. Een 32-jarige man uit Biddinghuizen en een 46-jarige man uit Zutphen brengen de komende weken in de cel door omdat zij bewust in het gelaat van een agent hoestten.   

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe