Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Vrouw (91) uit Wezep schrikt in holst van de nacht wakker door dief in slaapkamer: sieraden weg

UpdateEen 91-jarige inwoonster van Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.30 uur door een inbreker overvallen in haar slaap. De inbreker had zich toegang verschaft tot haar woning in het seniorencomplex aan de Klinkerweg door het sleutelkastje aan de muur open te breken.

De vrouw schrok wakker toen de inbreker in haar slaapkamer stond. ‘Gelukkig schrok de inbreker ook van het slachtoffer’, meldt de politie over de overvaller. Aanvankelijk werd aangenomen dat de man er zonder buit vandoor was gegaan, maar dat bleek later toch niet het geval. 

De inbreker had onder andere sieraden meegenomen. Een deel van de buit werd later op de dag op de Klimopstraat en op de Kerkweg in Wezep teruggevonden.

Laf & schandalig

‘Wij willen deze laffe en schandalige daad graag oplossen’, stelt de politie in het Facebookbericht waarin het mensen oproept die misschien iets hebben gezien of camerabeelden hebben van de omgeving van de Klinkenberg.

Informatie kunnen zij delen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook kunnen zij contact opnemen met de wijkagenten van Wezep.

Volledig scherm
Een opengebroken sleutelkastje. © Politie

't Harde

Dieven die zich dankzij sleutelkastjes toegang verschaffen tot seniorenwoningen, is een vaker voorkomend verschijnsel. Dinsdag 14 januari nog, werd de toegang tot twee seniorenwoningen aan de Elsakkerweg in ’t Harde op die manier geforceerd. 

Bij een derde woning in dezelfde straat, mislukte een poging. ‘t Harde ligt tien kilometer van Wezep en ook daar riep de politie de hulp in van omwonenden.

Woordvoerder Frank Brouwer over zogenaamde sleutelkastjes, waarbij ‘redelijk geweld’ nodig is om ze te openen: ,,Dat creëert een hoop lawaai, dus misschien is dat opgevallen.’’

112 bellen

Politiewoordvoerster Anne Coenen voegt daaraan toe: ,,Mensen mogen gerust ook 112 bellen als zij iemand zien rommelen bij dit soort kastjes.’’ Over een verband tussen de zaken in ‘t Harde en Wezep: ,,Dat hebben wij nog in onderzoek.’’

De politiewoordvoerster benadrukt daarnaast dat senioren die gebruik maken van sleutelkastjes er goed aan doen om exemplaren aan te schaffen met het politiekeurmerk Veilig Wonen.

,,Op internet staat meer informatie over sleutelkastjes op de site van het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV).’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe