Een voetbalveld is er nog amper in te herkennen. Maar begin volgend jaar rolt hier de bal over een hybride mat die voor een klein deel bestaat uit kunstgras en voor ongeveer 80 procent uit natuurgras.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voetbalveld is er nog amper in te herkennen. Maar begin volgend jaar rolt hier de bal over een hybride mat die voor een klein deel bestaat uit kunstgras en voor ongeveer 80 procent uit natuurgras. © Henri van der Beek

VSCO'61 ruilt natuurgras voor hybride voetbalmat in ‘deal’ met de gemeente Oldebroek

Een zwarte vlakte met aarde is het nu. Een hybride voetbalmat over een aantal maanden. VSCO'61 laat de bal straks rollen op een combinatie van kunstgras en echt gras. Betaald door de gemeente (320.000 euro) in ruil voor een veld waar volgend jaar wordt gestart met de centrumplannen voor het Hart van Oosterwolde.

  1. Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsenplaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’
    PREMIUM

    Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsen­plaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’

    Rara, waar komen al die nertsen in Oosterwolde en Oldebroek vandaan? Het antwoord op die vraag komt er misschien wel nooit, na een bezoek van gemeente Oldebroek bij de enige nertsenfokker in de wijde omtrek. Conclusie: er is geen enkel bewijs dat de dieren daar vandaan komen. Gedupeerden snappen er niks van, maar zijn blij dat de overlast inmiddels lijkt af te nemen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe