Ellis de Vries (VVD Epe) eist opheldering van B en W over de handelwijze van toezichthouders (hier gefotografeerd met een bewakingscamera).
Volledig scherm
PREMIUM
Ellis de Vries (VVD Epe) eist opheldering van B en W over de handelwijze van toezichthouders (hier gefotografeerd met een bewakingscamera). © Archief, bewakingscamera (inzet: Ellis de Vries)

VVD eist opheldering na bewijs dat Epe al jaren geloofsovertuiging op bungalowpark registreert

Burgemeester en wethouders van Epe moeten opheldering geven, nu blijkt dat ze al jaren bijhouden welke geloofsovertuiging vermeende foutwoners hebben. Dat eist de gemeenteraadsfractie van de VVD. De gemeente stelde onlangs dat ze zich aan de regels houdt, maar uit documenten blijkt dat dit niet zo is.

0 reacties

 1. Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’
  PREMIUM
  poll & video
  2

  Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’

  Elk jaar zit de jachtopleiding volgeboekt. Honderden mensen azen dan op een jachtakte. Vooral jongeren, blijkt deze week op de schietbaan in Biddinghuizen. Het merendeel van de deelnemers is dit jaar zelfs onder de 36 jaar. Hoe komt dat? Door corona, vermoedt de Jagersvereniging, én het veranderende imago. ,,De jacht heeft niet meer het uitgesproken stigma dat het zielig is.’’
 2. Ollongren over toezichthouders Epe: vragen naar geloofsovertuiging is ‘onwenselijk’
  PREMIUM

  Ollongren over toezicht­hou­ders Epe: vragen naar geloofs­over­tui­ging is ‘onwense­lijk’

  Dat toezichthouders op jacht naar illegale bewoners van recreatiewoningen informeren naar geloofsovertuiging is ‘onwenselijk’. Met die constatering reageert demissionair minister Kajsa Ollongren op Kamervragen over 'loerende toezichthouders’ in de gemeente Epe. Die liggen onder vuur omdat ze niet alleen buiten de eigen gemeente onderzoek doen, maar bovendien zouden vragen naar geloofsovertuiging, terwijl dat niet relevant is.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe