Volledig scherm
PREMIUM
Wim Zwaart is blij dat het TIP eindelijk open kan. ,,Het toeristisch hoogseizoen komt er aan. We willen voor die tijd een beetje kunnen proefdraaien, zodat we goed voor de dag komen wanneer het wemelt van de toeristen.’’ © Henri van der Beek

VVV 2.0 vindt prima ‘wachtplekje’ op de Markt

Ze zijn het wachten zat, bij toerisme promotor Heerlijk Harderwijk. Het hagelnieuwe Toeristen Informatiepunt zou in april al geopend moeten zijn, maar de renovatie van de beoogde plek, het oude stadhuis, blijft maar duren. Ze beginnen daarom alvast op ‘een dijk van een plekje’: in het pand van de voormalige sportzaak aan de Markt. Maandag gaan de deuren open, maar het loopt nu al storm. 

,,Nou ja, een must is het natuurlijk niet, maar ik vind het wel erg fijn dat zo'n plek er is’’, zegt Karin Smulders terwijl ze bewonderend rondkijkt. De Rotterdamse is met haar man vier dagen op vakantie in de omgeving en kwam toevallig langs het Toeristen Informatiepunt (TIP) in wording aan de Markt. Terwijl de twee kakelverse vaste werknemers nog de puntjes op de i zetten, krijgt Smulders gebogen over de stadsplattegrond tekst en uitleg over rondvaarten en de mooie plekjes in de stad. ,,Natuurlijk kun je het allemaal op internet vinden, maar ik neus graag lekker door folders op mijn hotelkamer’’, zegt ze.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe