Bij het Strandeiland in Harderwijk kan nog prima worden gezwommen.
Volledig scherm
Bij het Strandeiland in Harderwijk kan nog prima worden gezwommen. © Ruben Schipper

Waar kun je de komende dagen met een gerust hart zwemmen?

Er liggen weer meerdere snikhete dagen in het verschiet. In Oost-Nederland stijgt het kwik maandag en dinsdag tot ver boven de dertig graden. Een frisse duik nemen is verleidelijk, maar let wel op waar je baantjes gaat trekken. 

Op meerdere zwemplekken in onze regio loop je het risico om last te krijgen van zwemmersjeuk. Zo zijn langs de kust in Ermelo, Putten, Harderwijk en Zeewolde de afgelopen weken waarschuwingsborden geplaatst. Je kunt op die plekken nog gewoon zwemmen, maar dat doet wel op eigen risico. 

Ook in het Bronsbergermeer in Zutphen, het Cat Van Cortenoever in Brummen en de Agnietenplas West in Zwolle is het oppassen geblazen. Net als in de Randmeren, wordt hier gewaarschuwd voor zwemmersjeuk. De enige plek in onze regio waar absoluut niet gezwommen mag worden, is camping De Oude Pol in Nunspeet. 

Een compleet overzicht van de waterkwaliteit van zwemlocaties in Oost-Nederland, is te vinden op de website www.zwemwater.nl

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwen ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe