Gijsbert-Willem Evers in Putten heeft al eens de publiciteit gehaald met zijn Rentmeester-fietsen. Van oude fietsen maakt hij nieuwe. Het rentmeester-idee wil hij nu ook uitbreiden met grafmonumenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gijsbert-Willem Evers in Putten heeft al eens de publiciteit gehaald met zijn Rentmeester-fietsen. Van oude fietsen maakt hij nieuwe. Het rentmeester-idee wil hij nu ook uitbreiden met grafmonumenten. © Ruben Schipper

‘Waardeloze dingen’ zijn voor Gijsbert-Willem uit Putten materiaal voor een persoonlijk grafmonument

Hij noemt zichzelf een dromer. En daar blijft het bij Gijsbert-Willem Evers (32) niet bij. De Puttenaar geeft handen en voeten aan zijn mijmeringen om als een rentmeester goed te zijn voor de aarde. Niet weggooien, maar hergebruiken. Dat leverde al nieuwe fietsen van oude frames op en nu heeft hij zijn eerste grafmonument gemaakt. 

  1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Oldebroek: lijmen tussen ruziemakers en misschien wel vier wethouders
    PREMIUM

    Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Oldebroek: lijmen tussen ruziema­kers en misschien wel vier wethouders

    Drie of vier wethouders? In Oldebroek zijn ze er nog niet uit. Na een geklapte formatie eerder deze week, wordt een lijmpoging in gang gezet tussen ChristenUnie en Algemeen Belang Oldebroek. CDA, dat in het nieuwste advies de onderhandelingsplek van de gewipte lokale partij mag innemen, wil de tube met kleefsel ter hand nemen. SGP kijkt mee, maar zit niet te wachten op een vierde partij.

Veluwe