Jacob Jan en Kim.
Volledig scherm
Jacob Jan en Kim. © Marco Hofsté

Waarom sterrenrestaurant De Leest in Vaassen ermee stopt

PollRestaurant De Leest in Vaassen gaat dicht. Nog voor het einde van dit jaar sluit het driesterrenrestaurant haar deuren. Dat hebben eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman besloten. 

 1. Flevoland past maatregelen bij probleembrug aan; Elburg blijft druk uitoefenen voor permanente oplossing
  PREMIUM
  probleembrug

  Flevoland past maatrege­len bij probleem­brug aan; Elburg blijft druk uitoefenen voor permanente oplossing

  De provincie Flevoland heeft maatregelen getroffen om de chaos door de werkzaamheden aan de Elburgerbrug tegen te gaan. Zo worden er meer verkeersregelaars ingezet en worden de verkeerslichten bij grote drukte uitgezet. Doordat het verkeer vanaf vandaag met hogere snelheid over de brug kan, hoopt ze bovendien dat de doorstroming verbetert. Maar voor Elburg is dat allemaal niet goed genoeg. Daar eisen ze een permanente oplossing.
 2. Fietstocht langs onderduikadressen als eerbetoon aan ‘Mie van de Sluze’ en al die andere dappere Veluwenaren
  PREMIUM

  Fietstocht langs onderduik­adres­sen als eerbetoon aan ‘Mie van de Sluze’ en al die andere dappere Velu­wenaren

  ,,Hoe moedig moet je zijn geweest om in de oorlog onderduikers te herbergen?’’ De Elburgse historicus Bep de Waard staat er elke keer weer versteld van, ondanks het feit dat ze zich al enkele jaren met overgave stort op het verzamelen van verhalen van onderduikadressen op de Noord Veluwe. Haar werk resulteerde in een Kennisbank van circa 100 adressen, een fietsroute en een aantal onbekende ‘pareltjes’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe