De hooglanders op de Wezepsche Heide zijn normaal gesproken absoluut ongevaarlijk, maar in deze tijd - als ze jongen hebben - is dat iets anders, waarschuwt burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De hooglanders op de Wezepsche Heide zijn normaal gesproken absoluut ongevaarlijk, maar in deze tijd - als ze jongen hebben - is dat iets anders, waarschuwt burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek. © Henri van der Beek

Waarschuwing voor levensgevaarlijke situaties bij Schotse hooglanders op de Veluwe: ‘Het is geen kinderboerderij’

Het is levensgevaarlijk om de Schotse hooglanders actief op te zoeken op de Wezepsche Heide nu de dieren daar kalfjes hebben; die waarschuwing komt van burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek, die geschrokken is van de berichten en foto’s die ze het afgelopen weekend kreeg van de beheerder van het terrein. 

 1. Zakenimperium frauderende ‘Cees biodiesel’ in Kampen bijna helemaal afgebroken
  PREMIUM

  Zakenimpe­ri­um frauderen­de ‘Cees biodiesel’ in Kampen bijna helemaal afgebroken

  In de nasleep van het Kamper biodieselschandaal is opnieuw een bedrijf failliet verklaard: ROC Kampen Exploitatie BV, de eigenaar van de containerterminal in Kampen. Daarmee is de afbraak van het op fraudegeld gebaseerde zakenimperium van Harderwijker Cees B. (52) en zijn vrouw Janine bijna compleet. Alleen Tank- en Truckcleaning Kampen BV ontspringt de dans. Daarvoor is een koper gevonden, blijkt uit het jongste faillissementsverslag over moederbedrijf C. Bunschoten Holding BV.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

 2. Gevaccineerde oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'
  Play

  Gevacci­neer­de oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'

Veluwe