Lowlands 2021, in coronatijden.
Volledig scherm
Lowlands 2021, in coronatijden. © Foto: Marcel Krijgsman

Walibi gelooft niks van klachten over kabaal Lowlands en Defqon: ‘Het gaat ze gewoon om zondagsrust’

Walibi gelooft er geen snars van dat de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek en hun inwoners last kunnen hebben van festivals als Lowlands en Defqon, die op het terrein naast het attractiepark worden gehouden. ,,Het gaat ze er alleen maar om dat de festivals ook op zondag, de rustdag, plaatsvinden”, zei de raadsman van Walibi BV vandaag bij de Raad van State.

5 reacties

 • H.J. Tuin

  5 dagen geleden
  Bezoekers van deze festivals dragen vaak gehoorbescherming tegen het lawaai. Waarom verbieden we niet de gehoorbescherming? Dan kan de muziek zachter en heeft de omgeving minder last.
 • Henk Henk

  6 dagen geleden
  Tsjonge jonge jonge. Tuurlijk hoor je wat. Is dat erg? Nee natuurlijk niet. Er moet ook nog worden geleefd in Nederland. Dus accepteer eens wat van elkaar.
 • Bosch

  6 dagen geleden
  Nou dat is helemaal niet waar. Als de wind verkeerd staat dan rinkelen de ruiten in de sponning. Het is echt niet om aan te horen.Als het dan nog een keer om 1 a 2 dagen gaat vind ik het nog tot daar aan toe maar een week vind ik te ver gaan. Vriendelijke groeten, Van den Bosc Als je maandag weer aan het werk moet en je slaapt de nacht dan slecht door dat lawaai vind ik schandalig. En aangezien in net aan de andere kant van het veluwermeer woon lijkt het net dat ik zelf op het festival sta.
 • J.c Keijzer

  6 dagen geleden
  hallo, het basgeluid draagt zeker erg ver ook in de noordoostpolder bij kraggenburg is het goed te horen, dreunt door in huis. En bij mooi weer buiten zitten is door dreunend geluid geen pretje. Ben niet kerkelijk dus vind ik dat een flut argument. Gewoon de bas eruit filteren voorkomt ook gehoorschade. groet j.c.keijzer
 • Ja Van Dam-hennekes

  6 dagen geleden
  Onzin wat lawaai betreft, staan op de camping lang veluwemeer tussen nunspeet en elburg ,het geluid is minimaal ,zelfs als de windt onze kant op komt hoor je er niet veel van
 1. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april
 2. Kabinet presenteert openingsplan voor komende maanden
  Play

  Kabinet presen­teert openings­plan voor komende maanden

Veluwe