Robert van Dijk van het Berghuizerbad timmert extra kleedhokjes in elkaar. Het zwembad in Wapenveld hoopt maandag weer open te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert van Dijk van het Berghuizerbad timmert extra kleedhokjes in elkaar. Het zwembad in Wapenveld hoopt maandag weer open te gaan. © Henri van der Beek

We kunnen weer zwemmen: eerste zwembaden op de Noord-Veluwe volgende week weer open

Op de Noord-Veluwe kan vanaf maandag weer gezwommen worden. Zwembad De Brake in Nunspeet en het Berghuizerbad in Wapenveld gaan in fases open. De Veldkamp in Wezep denkt eind volgende week de eerste zwemmers weer te kunnen ontvangen.

 1. Succesvolle avond in Ermelo tijdens campingtour Paceshifters
  PREMIUM
  video

  Succesvol­le avond in Ermelo tijdens camping­tour Paceshif­ters

  De zomer van 2020 leek een muziekloze zomer te worden. Festivals werden massaal afgelast en bands zagen hun agenda leeg geveegd worden. Ook de Zwols-Wijhese rockband Paceshifters, bestaande uit de broers Paul en Seb Dokman en Jesper Albers, zag haar optredens in rook opgaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten ze het over een andere boeg te gooien: een campingtour. Vrijdagavond was camping In de Rimboe het podium voor een intiem concert.
 2. Gemist? Jaloersmakende opraapwagen in Lelystad en laatste telefooncellen verdwijnen in Apeldoorn
  Jouw regionieuws

  Gemist? Jaloersma­ken­de opraapwa­gen in Lelystad en laatste telefoon­cel­len verdwijnen in Apeldoorn

  Het is de natte droom van iedere boer of loonwerker: de Schuitemaker Rapide 7800 tridem. De opraapwagen is sinds kort op de markt en de 26-jarige Jeroen uit Lelystad heeft de wagen al achter de trekker gehad, tot jaloezie van menig agrariër. Dit verhaal was één van de meest opmerkelijk verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe