Volledig scherm
Permanent wonen op recreatieparken op de Veluwe wordt streng aangepakt © Hemmy van Reenen

Website tegen jacht op permanent wonen in recreatiewoning

Op initiatief van een aantal Puttenaren is sinds vrijdag de website www.stopjachtopbewonersrecreatiewoningen.nl in de lucht. 

Het is een platform dat bewoners en ondernemers van recreatieparken wil verenigen en steunen op momenten dat de lokale overheid hen een dwangsom oplegt wegens permanent wonen in een recreatiebungalow. 

Verschillende gemeenten op de Veluwe voeren een harde strijd tegen het permanent wonen en jagen de bewoners weg. Tal van bewoners en recreatieondernemers zeggen gedupeerd te worden door het strenge beleid. Met het nieuwe platform willen ze tegengas geven.

  1. Minister belooft: eerder verbeteringen aan laagvliegroutes Lelystad Airport

    Minister belooft: eerder verbeterin­gen aan laagvlieg­rou­tes Lelystad Airport

    Nog voor de herindeling van het luchtruim in 2023 een feit is, zijn de laagvliegroutes van Lelystad Airport mogelijk al gedeeltelijk verleden tijd. Dat belooft minister Cora van Nieuwenhuizen. Als ze deze belofte waar maakt hebben inwoners van Gelderland en Overijssel minder lang overlast van laag overkomende vliegtuigen. Eerder is altijd gezegd dat de laagvliegroutes pas na de herindeling van het luchtruim in 2023 passé zouden zijn.

Veluwe