Volledig scherm
Permanent wonen op recreatieparken op de Veluwe wordt streng aangepakt © Hemmy van Reenen

Website tegen jacht op permanent wonen in recreatiewoning

Op initiatief van een aantal Puttenaren is sinds vrijdag de website www.stopjachtopbewonersrecreatiewoningen.nl in de lucht. 

Het is een platform dat bewoners en ondernemers van recreatieparken wil verenigen en steunen op momenten dat de lokale overheid hen een dwangsom oplegt wegens permanent wonen in een recreatiebungalow. 

Verschillende gemeenten op de Veluwe voeren een harde strijd tegen het permanent wonen en jagen de bewoners weg. Tal van bewoners en recreatieondernemers zeggen gedupeerd te worden door het strenge beleid. Met het nieuwe platform willen ze tegengas geven.

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Veluwe