Volledig scherm
Op de kruising van de Hessenweg en de afrit van de A50 in Hattem is een lijnbus op een personenauto gebotst. Het zoveelste incident op het beruchte kruispunt. © Stefan Verkerk

Weer een botsing op beruchte kruising in Hattem

Een lijnbus en een personenauto zijn maandagmiddag op de kruising van de Hessenweg met de oprit van de A50 in Hattem hard in botsing gekomen. De zoveelste botsing op het beruchte kruispunt in Hattem. Inzittenden van de bus en de personenauto kwamen dit keer met de schrik vrij.

De lijnbus vanuit Apeldoorn kwam vanaf de afrit van de A50 en wilde rechtdoor oversteken. De auto kwam vanaf de richting van Wezep. Het is onduidelijk waardoor de bus en de auto op elkaar zijn gebotst. Mogelijk speelde de laagstaande zon daarbij een rol. De auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd.

Niet op zichzelf

Het ongeluk op het kruispunt staat niet op zichzelf. In juli kondigde de gemeente Hattem maatregelen aan om het zicht op het kruispunt te verbeteren. De belijning wordt dit najaar verbeterd, net als het wegdek. Daarnaast zouden bosjes kort geknipt worden. Extra maatregelen sloot Hattem niet uit.

Inmiddels zijn de bosjes bij het kruispunt wel gesnoeid. De verbeteringen aan de belijning en het asfalt zijn nog niet doorgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe