Karel en Renate Uittien(-Jacobs) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Eten met de familie kon gisteren niet doorgaan. Maar de kinderen hebben als verrassing een alternatief: cateraar Jacqueline van Kampen-Paap dekte de tafel en diende drie gangen op. ,,Het enige dat de kinderen hadden gezegd was dat mijn vrouw niet hoefde te koken."
Volledig scherm
PREMIUM
Karel en Renate Uittien(-Jacobs) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Eten met de familie kon gisteren niet doorgaan. Maar de kinderen hebben als verrassing een alternatief: cateraar Jacqueline van Kampen-Paap dekte de tafel en diende drie gangen op. ,,Het enige dat de kinderen hadden gezegd was dat mijn vrouw niet hoefde te koken." © Ruben Schipper Fotografie

Wel bloemen maar geen burgemeester voor jubilerende echtparen op de Veluwe

Geen feest, geen burgemeester. Echtparen die tientallen jaren zijn getrouwd, moeten de teleurstelling aanvaarden. In de coronatijd is niets meer hetzelfde. ,,Maar ach, we zijn 80 en 82. We hebben ergere dingen meegemaakt”, zegt Harderwijker Karel Uittien, die zestig jaar geleden met zijn vrouw Renate Jacobs trouwde.

Dat de burgemeester niet over de vloer komt, doet Uittien niks. Sterker nog, het echtpaar had al aangegeven een bezoek ‘niet op prijs te stellen’. ,,Als zo’n man komt, doet-ie dat omdat het moet. Niet omdat hij ons zo aardig vindt. Het is niet spontaan, maar staat in het protocol”, legt de jubilerende bruidegom uit. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe