Volledig scherm
PREMIUM
Zomerdrukte in de Dorpsstraat in Nunspeet. © Bram van de Biezen

Wie neemt het toeristische voortouw op de Noord-Veluwe?

De gemeenteraden van Elburg, Nunspeet en Oldebroek moeten meer sturing geven aan het toeristisch beleid, is uit onderzoek gebleken. Maar wat vindt de politiek daar zelf van? En is de toeristische sector het er mee eens?

Sander de Haas is general manager bij Landalpark Landgoed ’t Loo, de grootste trekker van de gemeente Oldebroek. Hij is ook voorzitter van het Toeristisch platform Oldebroek. ,,We zoeken naar meer structurele samenwerking met de gemeente’’, zegt hij. ,,Als ondernemers hebben we het gevoel dat er heel veel bij de ondernemers neergelegd wordt en we hopen dat dit rapport de eerste stap is naar meer samenwerking. Wij moeten altijd de kar trekken, maar als we dan met een plan komen, moet de raad er iets van vinden en zijn we de regie kwijt. Dan zijn er verkiezingen, komt er een andere wethouder en begint het spelletje weer van voor af aan. Op die manier komen we niet verder.’’

  1. Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames
    PREMIUM

    Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames

    E-bikefabrikant Stella Fietsen uit Nunspeet beschuldigt concurrent Amslod uit Meppel van oneerlijke handelspraktijken en merkinbreuk en dreigt met een rechtszaak. Aanleiding is een campagne waarbij Amslod hoge kortingen beloofde aan mensen die een e-bike van Stella inruilden. Bert Jonkeren van Amslod is niet van plan in te binden en noemt de aangetekende brief van Stella ‘kinderachtig’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe