Met speelgoed - een pop op een fietsje - en een geel oversteekmannetje proberen bewoners van het Zuidereiland automobilisten ervan te doordringen dat ze langzaam zouden moeten rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met speelgoed - een pop op een fietsje - en een geel oversteekmannetje proberen bewoners van het Zuidereiland automobilisten ervan te doordringen dat ze langzaam zouden moeten rijden. © Ruben Schipper Fotografie

Wijkbewoners zijn hardrijders zat en plaatsen zelf verkeersborden, gemeente Harderwijk grijpt in

Het mag natuurlijk niet, zelf verkeersborden plaatsen. Bewoners van het Waterfront in Harderwijk deden het toch. Om de snelheid van auto’s in de woonstraten terug te dringen, voor de veiligheid van hun kinderen. ,,We zijn er al vijf jaar over bezig met de gemeente.’’

6 reacties

 • roel Pan

  1 jaar geleden
  Waarom weet het ambtenarenkorps het altijd beter dan de burger die een probleem aankaart? Immer weer de verdediging opzoeken. De bewoners van de wijk die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid worden afgewimpeld met het feit dat verreweg de meerderheid van de automobilisten zich aan de 30 km houdt. Dus is de conclusie dat er geen extra maatregelen genomen hoeven te worden. Klaar!
 • Esther Poelgeest

  1 jaar geleden
  Bijzonder dat er zó lang wordt gewacht om ook voetgangers en kinderen veiligheid te bieden op straat. Moeten er eerst ongelukken gebeuren?
 • H Scheerooren

  1 jaar geleden
  Inderdaad wat Wilmar Derks al opmerkt, een normale werkgever geeft de arbeiders flink op hun donder als ze zo lopen te stunten op zo'n wiebelend plankje van de vrachtwagen.
 • wilmar derks

  1 jaar geleden
  Arbo technisch ook goed bezig bij het verwijderen.. ;-)
 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Oftewel, de arrogantie van de macht in de Harderwijkse bestuurscultuur en negeren van duidelijke wensen van belastingbetalende inwoners. Hoe groot moet de kloof tussen bestuur en politiek enerzijds en de mondige burger anderszijds nog worden voordat ‚het licht‘ wordt gezien door bestuur en politiek? Tot deze onoverbrugbaar is gemaakt?