Volledig scherm
Het pand aan de Molenstraat in Putten, waar voorheen een uitzendbureau in zat, mag op de benedenverdieping tot woning worden omgebouwd. © Google Streetview

Winkelpand buiten de grens van het ‘kloppend hart’ van Puttens winkelcentrum wordt woning

De winkelruimte aan de Molenstraat 15 in Putten wordt omgebouwd naar een woning. De ruimte staat al een tijd leeg. Het uiterlijk van het pand zal nauwelijks veranderen.

Voorheen viel de locatie onder het zogenoemde kernwinkelgebied. Maar de verwachting is dat de behoefte aan winkelmeters eerder minder wordt dan zal toenemen. Daarom is het kernwinkelgebied in het centrum van Putten geslonken. Nu vallen daar alleen nog (delen van) de Kerkstraat en de (Verlengde) Dorpsstraat onder. 

Mazzeltje

Een mazzeltje voor de aanvrager van de woning. Nu de Molenstraat buiten het ‘kloppend hart’ van het winkelcentrum valt, juicht het college van burgemeester en wethouders een woonfunctie toe. Sterker nog: de gemeente wil bij extra woningen juist kijken wat er binnen de huidige grenzen mogelijk is voordat er naar uitbreiding van het dorp wordt gekeken. 'Wonen binnen het centrumgebied draagt daarnaast bij aan de leefbaarheid en sociale veiligheid’, stelt het college in zijn besluit. 

Een klein appartement past volgens dat besluit bij de woonwensen die er zijn in Putten. Of dat uiteindelijk om koop of huur gaat, maakt de gemeente niet uit. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe