Eendenslachterij Tomassen Duck-To kan nog vijf jaar op de huidige voet - in strijd met het bestemmingsplan - verder in Ermelo. Inzet: wethouder Hugo Weidema.
Volledig scherm
PREMIUM
Eendenslachterij Tomassen Duck-To kan nog vijf jaar op de huidige voet - in strijd met het bestemmingsplan - verder in Ermelo. Inzet: wethouder Hugo Weidema. © Archief, Bram van de Biezen (inzet: gemeente Ermelo)

Woede over ‘konijn uit hoge hoed’ bij omstreden eendenslachterij in Ermelo

Is het niet linksom dan wel rechtsom: de omstreden eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo krijgt groen licht om zijn nu nog illegale activiteiten voort te zetten. Terwijl de gemeenteraad worstelt met dit hoofdpijndossier, zetten burgemeester en wethouders de achterdeur open: het bedrijf kan nog vijf jaar op de huidige voet verder.

15 reacties

 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  We mogen ook niet meer jagen op ganzen. Dus gaat de jacht op eenden straks ook in. Wie eet er dan nog gans is eend? Dat durf je niet meer. Dan kan de slachterij opdoeken. Daar zal de nieuwe burgemeester wel op wachten.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Blijkbaar willen B&W nog graag een tijdje hoofdpijn houden. Ik ben benieuwd wat onze nieuwe burgemeester, jurist en volgens eigen zeggen wil hij vebinder zijn, voor toverstafje heeft om dat konijn terug in de hoed te toveren.
 • Irene Janszen

  3 maanden geleden
  En dan vindt men het vreemd dat er geen vertrouwen meer is in de overheid..............
 • E Berg

  3 maanden geleden
  Tomassen Duck-To meent dat hij heer en meester is. En boven de wet mag leven.
 • marjan drenth

  3 maanden geleden
  B&W hebben kerstmaal hiermee geregeld toch? De raad krijgt straks ook vast een kerstkippetje, als de bühne vergaderingen achter de rug zijn. Of is de rug recht met Kerst?