Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. De hobbyfotograaf kwam een zeldzame roedel met vijf wolven tegen tijdens een wandeling op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. De hobbyfotograaf kwam een zeldzame roedel met vijf wolven tegen tijdens een wandeling op de Veluwe. © ANP

‘Wolven horen thuis in Nederland’, stellen Wageningse onderzoekers, en er komen er nog meer!

De wolf is in Nederland en gaat niet meer weg. In de afgelopen zes jaar zijn er 34 verschillende wolven in ons land waargenomen. Inmiddels leven er vier op de Veluwe, en eentje in Brabant. Dat is uniek stellen onderzoekers van Environmental Research in Wageningen. Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land waar zo veel mensen en vee wonen. 

6 reacties

 • Erik Van de riet

  3 dagen geleden
  Tis fantastisch dat er in Stroe een wolf is doodgeschoten. Op naar de volgende. Ze moeten allemaal opgeruimd worden. Er zijn al asielzoekers zat hier. Moeten we er ook nog een koppel wolfen bij tussen laten lopen. Je houd geen ruimte over hier. En die rotbeesten moeten van m'n schapen afblijven. Afschieten die dingen!!
 • Jules Vismale

  1 week geleden
  Niettemin zijn er ook bepaalde linkse bestuurders in Den Haag die Nederland, tot stikkens toe, willen blijven volproppen met tienduizenden buitenstaanders waar een aantal figuren tussen zitten die hier zelfs nog meer schade kunnen aanrichten dan de wolf! Voor hen is Nederland blijkbaar groot genoeg voor mensen terwijl er vrijwel nergens woonruimte voor die lui meer is! En wordt daar dan soms emotioneel over gedaan? Ik denk zelf haast van niet!
 • H. Annes

  1 week geleden
  Nooit eerder werden zoveel wolven UITGEZET in Nederland bedoel je zeker.
 • J. Albers

  1 week geleden
  En dat is het huidige Nederland. Subsidie hier, vergoeding daar (belastinggeld), over de emotionele ellende die die beesten aanrichten, en in de toekomst nog veel meer gaan doen geen woord! Nou dat is niet helemaal waar, ze ontkennen het gewoon. Honden en vossen zijn de boosdoeners. Het is net als met de steenmarter. Zijn er weer een links clubje mensen die het geweldig vinden dat zo'n dier zich in NL. vestigt, gaan we het beschermen en uiteindelijk draait de gene met de schade er zelf voor op.
 • Julius Bruins

  1 week geleden
  Tsja, de Mesosaurus ook, maar als die hier nog zou rondzwemmen zou die ook afgeschoten worden....
 1. Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepietsie groter
  PREMIUM

  Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepiet­sie groter

  Ben je een starter tussen de 23 en 35 jaar en heb je binding met de Noord-Veluwe? Dan is de kans op een sociale huurwoning in Putten ietsiepietsie gestegen. Tot eind 2023 worden 22 woningen speciaal voor deze ruim duizend zoekenden gereserveerd. Woningstichting Putten en de gemeente willen met dit proefproject ‘jongeren een bescheiden voordeel geven op de woningmarkt’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe