Een deel van de wolvenroedel op de nieuwste beelden vanaf de Noord-Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de wolvenroedel op de nieuwste beelden vanaf de Noord-Veluwe. © Zoogdiervereniging

Wolven rukken op: leefgebied op de Veluwe flink uitgebreid

video & pollDe provincie Gelderland heeft het leefgebied voor de wolf op de Veluwe uitgebreid. Zowel op de Noord-Veluwe als op de Zuid-Veluwe komt een flink stuk bij. In totaal is het leefgebied nu 950 vierkante kilometer groot. Schapen- en geitenhouders binnen het nieuwe gebied kunnen nu ook subsidie krijgen om hun dieren beter te beschermen tegen aanvallen van een wolf.

4 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @René Rothengatter, wolven van kindermoord beschuldigen is alleen maar als flauw excuus bedoeld om het dier te demoniseren en als een wolf echt lukraak zou doden dan heeft hij geen voedselbron meer! De Veluwe is trouwens al helemaal niet geschikt meer voor talloze dagjesmensen en toeristen die daar alles platlopen, de boel bevuilen en het wild opjagen want mag dat wild nou ook eens een keer rust hebben?
 • René Rothengatter

  2 maanden geleden
  We leven niet meer in de oertijd dus nu is de Veluw niet meer geschikt voor wolven. Die beesten doden vooral om te moorden. Moeten we wachten tot er een keer een kind wordt vermoord? Ik zeg afschieten of de pil voeren.
 • Henk Van de Kraats

  2 maanden geleden
  Twijfel ik denk dat er heleboel wolven zullen worden dood gereden. In Duitsland worden ze ook regelmatig aangereden en daar is de kans op een aanrijding veel kleiner.
 • C de Boer

  2 maanden geleden
  Van nature horen boeren niet thuis op de Veluwe in tegenstelling tot de wolf. Het is aan de boeren hun vee te beschermen tegen roofdieren.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Opnieuw hevige Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook
  Play

  Opnieuw hevige Israëli­sche luchtaan­val­len op Gazastrook

 2. Enorme ravage na plofkraak bij station Apeldoorn
  Play

  Enorme ravage na plofkraak bij station Apeldoorn

Veluwe