Dat ze in de weilanden komen is wat minder gelukkig, wordt in de gemeenteraad van Epe opgemerkt, maar voor de bouw van 250 huizen gaan de handen enthousiast op elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat ze in de weilanden komen is wat minder gelukkig, wordt in de gemeenteraad van Epe opgemerkt, maar voor de bouw van 250 huizen gaan de handen enthousiast op elkaar. © Henri van der Beek

Wonen in de weilanden; Epe zet omstreden bouwplan met massale politieke steun door

Plannen om een omstreden nieuwe woonwijk net buiten de dorpskern alsnog te ontwikkelen, krijgen in Epe massale steun van de gemeenteraad. De woningnood is zo groot dat de politieke partijen de mogelijkheid om er 250 huizen bij te krijgen niet willen laten glippen. Zelfs nu die huizen worden gebouwd in de weilanden.

8 reacties

 • H Kromdijk

  4 maanden geleden
  Ik vraag me alleen af of er ook echte epenaren zullen wonen?
 • Elisa deJong

  4 maanden geleden
  Ook graag enkele huizen voor mensen die om gezondheidsredenen gelijkvloers moeten wonen..
 • Henk Liefers

  4 maanden geleden
  Hopelijk wordt het het doorgezet, het egoïstische gezeur van welgestelde Epenaren die anderen geen woning gunnen daar zijn we wel klaar mee.
 • F. Post

  4 maanden geleden
  Ben het met Eggerding eens. Input , output. Oftewel stop met die instroom van emigranten die NIET uit oorloggebieden komen . Dus Marokko terug , uitgeprocedeerd terug. Maar er gebeurt niks op dat gebied in dit land. Oh ik ben niet mensen liefhebbend en rassist. Nee hoor realistisch.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Meer bouwen lost het probleem niet op. Het probleem wordt alleen opgelost als meer bouwen gecombineerd wordt met minder instroom. Alleen meer bouwen zorgt voor meer instroom.
 1. Tijdens de Holocaustherdenking in Elburg is de zwarte sluier van Mirjams (67) geschiedenis is extra voelbaar
  PREMIUM

  Tijdens de Holocaus­ther­den­king in Elburg is de zwarte sluier van Mirjams (67) geschiede­nis is extra voelbaar

  27 januari is ieder jaar weer een dubbele dag voor de Joodse Mirjam Samson. Vandaag, 78 jaar geleden, werd concentratiekamp Auschwitz bevrijd. De verschrikkingen die in de jaren ervoor hadden plaatsgevonden werden toen pas in volle omvang duidelijk. Ook Samsons’ familieleden troffen dat lot. Op de Holocaustherdenking op de Joodse begraafplaats in Elburg stonden zij en tientallen anderen bij hen stil.