Volledig scherm
Een impressie hoe Rimpeler er uit komt te zien. © gemeente Putten

Woningen in Rimpeler Putten worden duurder

Huizen in de nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten worden tien- tot vijftienduizend euro duurder dan oorspronkelijk gepland, omdat de wijk gasloos wordt.

Wethouder Nico Gerritsen van de gemeente Putten laat weten dat de huizen in de goedkope sector gemiddeld 10.000 euro duurder worden en in de middeldure en dure sector 15.000 euro duurder. De hogere prijs heeft te maken met extra investeringen die moeten worden gepleegd om de woningen gasloos te maken. Omdat de Wet Voortgang Energietransitie voorschrijft dat alle woningen die na 1 juli 2018 gebouwd worden, helemaal gasloos moeten zijn, zijn de plannen voor Rimpeler aangepast.

Voor Woning Stichting Putten (WSP) verandert er weinig. ,,Wij hebben altijd al gezegd dat we in Rimpeler gasloos zouden gaan bouwen, ongeacht wat de andere projectontwikkelaars doen,’’ zegt directeur Marieta Peek van WSP. ,,Voor ons stond dit voorjaar al vast dat vanaf nu al onze nieuw te bouwen woningen gasloos zijn.’’

De precieze invulling van het begrip gasloos voor woningen in Rimpeler is nog niet gemaakt door WSP, maar in elk geval krijgen de woningen zonnepanelen, sterke isolatie, een duurzame ventilatie, een warmtepomp en een warmteterugwinsysteem.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe