Buren Henrik Souman en Dagmar van Duinen stapten naar de Raad van State om de plannen voor de dijkverbetering aan te vechten.
Volledig scherm
PREMIUM
Buren Henrik Souman en Dagmar van Duinen stapten naar de Raad van State om de plannen voor de dijkverbetering aan te vechten. © Henri van der Beek

Woonden Wapenveldse dijkbewoners voor niets in tochtige schimmelwoning? ‘Beïnvloedt hele gezin al zes jaar lang’

De gebrekkige huizen van Henrik Souman en Dagmar van Duinen bleken na zes jaar toch niet tegen de vlakte te hoeven. Het waterschap Vallei en Veluwe had het perceel van de twee dijkbewoners uiteindelijk niet nodig voor de verbetering van de IJsseldijk bij het Apeldoorns Kanaal. Goed nieuws zou je denken, maar de twee Wapenvelders voelen zich afgescheept. Was het een verkeerde inschatting van de bewoners of wekte het waterschap valse verwachtingen?

0 reacties

  1. Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinarium: 
‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’
    PREMIUM
    5

    Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinari­um: ‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’

    Jarenlang was de Partij voor de Dieren (PvdD) een roepende in de woestijn. Haar aanhoudende kritiek op het Dolfinarium in Harderwijk werd nauwelijks serieus genomen in politiek Den Haag. Maar tijden zijn veranderd. Het zeezoogdierenpark ligt onder een vergrootglas en heeft van de minister te horen gekregen dat het roer radicaal om moet. ,,Het Dolfinarium heeft zijn beste tijd gehad’’, zegt PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg.

Veluwe