WZU Veluwe heeft alle bezoeken aan cliënten verboden vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
WZU Veluwe heeft alle bezoeken aan cliënten verboden vanwege het coronavirus. © ANP XTRA

Woonzorg WZU Veluwe weert bezoekers om coronavirus

Woonzorginstelling WZU Veluwe weert vanaf woensdag alle bezoek. Familiebezoek, mantelzorg en normale bezoekjes aan cliënten zijn niet mogelijk vanwege het coronavirus. De locaties in Epe, Wapenveld, Nunspeet, 't Harde en Elburg zijn minimaal gesloten tot 6 april. 

Eerder deze week beperkte WZU Veluwe de openstelling van de woonzorgcentra al. Door het besluit alle bezoek te verbieden brengt de instelling de intensiteit van de contacten flink terug. De zorg thuis gaat, met alle hygiënemaatregelen,  gewoon door. De dagbestedingslocaties van WZU Veluwe waren al gesloten. WZU Veluwe is gestart met het thuis bezoeken van kwetsbare cliënten.

In uitzonderingssituaties wordt op medische gronden op individueel niveau beoordeeld of toegang mogelijk gemaakt kan worden. Dan gaat het bijvoorbeeld cliënten in een terminale fase of cliënten met vergevorderde dementie van wie bekend is dat de cliënt gebaat is bij bezoek van zijn of haar mantelzorger. 

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe