Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Koen Laureij

Zes weken lang ernstige hinder op A28 door werkzaamheden tussen Harderwijk en Strand Nulde

Verkeer op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde ondervindt vanaf maandag 1 april zes weken lang ernstige hinder door wegwerkzaamheden.

Rijkswaterstaat voert tot en met 8 mei groot onderhoud uit op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde op de rijbaan richting Amersfoort. De snelweg is de eerste twee weekenden van april afgesloten van afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11). Ook zijn de op- en afritten in deze weekenden dicht tijdens de avond en nacht. 

Smalle rijstroken

Van maandag 29 april 6 uur tot vrijdag 3 mei 23:59 uur rijdt het verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) in beide richtingen over versmalde rijstroken en geldt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder, waarschuwt Rijkswaterstaat. Tijdens de werkzaamheden is parkeerplaats Dasselaar afgesloten. Naar verwachting is de parkeerplaats op 6 mei om 6 uur weer open.

De vertraging kan oplopen tot 30 minuten. Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de Ceintuurbaan en de Groene Zoomweg. Deze omleidingsroute heeft een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op extra reistijd.

Geluiddempend asfalt

De onderhoudswerkzaamheden omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt. Tussen afrit Lelystad (13) en Ermelo (12) wordt geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) aangelegd. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

Hinder

Vanaf donderdag 25 april tot maandag 29 april vinden opbouwwerkzaamheden plaats voor de aanleg van de versmalde rijstroken in beide richtingen. Het verkeer richting Harderwijk/Zwolle wordt vanaf zaterdag 27 april 08.30 uur over versmalde rijstroken geleid en dan geldt een snelheidslimiet van 70 km/h.

Op vrijdag 3 mei om 23:59 uur worden de rijstroken richting Amersfoort weer opengesteld voor verkeer. Na de afbouwwerkzaamheden van de versmalde rijstroken zijn vanaf zondag 5 mei om 9.30 uur in beide richtingen alle rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Veluwe