Volledig scherm
Camping Beerze Bulten in Beerze staat al jaren in de lijst met beste campings van Europa. © Beerze Bulten

Zestien campings Oost-Nederland in ANWB-lijst
Europese topcampings

Zestien campings in Oost-Nederland mogen zich ANWB Topcamping noemen. Daarmee horen de campings volgens de belangenvereniging bij de 180 beste campings van Europa. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Van de 180 liggen er 49 in Nederland. 

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook dit jaar werden weer meer dan 2000 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met drie sterren of meer krijgen het predicaat ANWB Erkende camping.

Het maximaal haalbare is vijf sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. 

Dit zijn de zestien topcampings in onze regio:

Vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze  
Molecaten Park Flevostrand in Biddinghuizen
Camping De Wildhoeve Emst
Ardoer Camping De Haeghehorst Ermelo Nederland
Recreatiecentrum De Paalberg Ermelo
Ardoer Vakantiepark ‘t Rheezerwold Heemserveen
Camping De Pampel Hoenderloo
Vakantiepark De Luttenberg Luttenberg
Ardoer Camping De Noetselerberg Nijverdal
Camping de Koeksebelt Ommen
Familievakantiepark Krieghuusbelten Raalte
Camping ‘t Veld Rheeze Nederland
Kampeerdorp De Zandstuve Rheeze Nederland
Sprookjescamping De Vechtstreek Rheeze Nederland
Vakantiepark Het Stoetenslagh Rheezerveen
Camping De Kleine Wolf Stegeren    

  1. OM eist 20 jaar en tbs voor chaletmoord in Ermelo

    OM eist 20 jaar en tbs voor chalet­moord in Ermelo

    De 33-jarige Janet S. uit Kampen is helemaal zélf degene die 13 maart 2014 een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte heeft vermoord. Vervolgens betrok ze drie medeverdachten bij pogingen alles sporen te wissen. “Maar het was haar moord, haar lijk en haar probleem. Ze moet hiervoor 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen”, zo eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep.

Veluwe