Volledig scherm
Camping Beerze Bulten in Beerze staat al jaren in de lijst met beste campings van Europa. © Beerze Bulten

Zestien campings Oost-Nederland in ANWB-lijst
Europese topcampings

Zestien campings in Oost-Nederland mogen zich ANWB Topcamping noemen. Daarmee horen de campings volgens de belangenvereniging bij de 180 beste campings van Europa. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Van de 180 liggen er 49 in Nederland. 

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook dit jaar werden weer meer dan 2000 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met drie sterren of meer krijgen het predicaat ANWB Erkende camping.

Het maximaal haalbare is vijf sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. 

Dit zijn de zestien topcampings in onze regio:

Vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze  
Molecaten Park Flevostrand in Biddinghuizen
Camping De Wildhoeve Emst
Ardoer Camping De Haeghehorst Ermelo Nederland
Recreatiecentrum De Paalberg Ermelo
Ardoer Vakantiepark ‘t Rheezerwold Heemserveen
Camping De Pampel Hoenderloo
Vakantiepark De Luttenberg Luttenberg
Ardoer Camping De Noetselerberg Nijverdal
Camping de Koeksebelt Ommen
Familievakantiepark Krieghuusbelten Raalte
Camping ‘t Veld Rheeze Nederland
Kampeerdorp De Zandstuve Rheeze Nederland
Sprookjescamping De Vechtstreek Rheeze Nederland
Vakantiepark Het Stoetenslagh Rheezerveen
Camping De Kleine Wolf Stegeren    

 1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
  PREMIUM
  video

  Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

  Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe