Uitbreiding nieuwbouw St Jansdal  voor Radiologie aan de oostkant van het ziekenhuis. Hierdoor worden twee vleugels met elkaar verbonden. Eind van dit jaar moet dit deel klaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbreiding nieuwbouw St Jansdal voor Radiologie aan de oostkant van het ziekenhuis. Hierdoor worden twee vleugels met elkaar verbonden. Eind van dit jaar moet dit deel klaar zijn. © St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk over vijf jaar weer spic en span

Meer één- en tweepersoons verpleegkamers - en dus meer privacy - en sanitair up-to-date. Wie onverhoopt in het St Jansdal in Harderwijk opgenomen moet worden, kan straks rekenen op een omgeving die spic en span is. Al is er nog wel even geduld voor nodig, want het duurt in totaal pakweg vijf jaar alvorens de algehele renovatie en uitbreiding van het ziekenhuis in Harderwijk is voltooid.

,,Maar dan staat er wel weer een gebouw dat zeker nog zo’n twintig jaar vooruit kan’’, zegt Anita van der Haar-Ros, bouwmanager van St Jansdal. ,,Het ziekenhuis is nu 35 jaar oud. Gemiddeld is de levensduur van een dergelijk complex zo’n veertig jaar. Duidelijk is dus dat het gebouw schreeuwt om een grootschalige renovatie, verduurzaming en daarmee een kwaliteitsimpuls, mede ook ingegeven door de overname van het ziekenhuis in Lelystad. Er komen nu meer patiënten uit de polder naar Harderwijk. Door de overname is ons aantal medische specialisten ook gestegen van 113 naar meer dan tweehonderd. Die werken op beide locaties.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe