Arend Jan Poelarends (inzet) van het St Jansdal. Het ziekenhuis heeft de verzekeraars een deadline gesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Arend Jan Poelarends (inzet) van het St Jansdal. Het ziekenhuis heeft de verzekeraars een deadline gesteld. © Kevin Hagens/St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal: patiëntenzorg in gevaar door ‘moeizame onderhandelingen’ met verzekeraars

Kan een verzekerde van pakweg Coöperatie VGZ of Menzis volgend jaar nog wel zorg krijgen in ziekenhuis St Jansdal? Dat is zeer de vraag nu het ziekenhuis met nog geen enkele zorgverzekeraar een contract-afspraak voor 2022 heeft kunnen maken. ,,Het is onacceptabel dat het zorgaanbod minder moet worden’’, zegt bestuurder Arend Jan Poelarends.

27 reacties

  • M Van Deventer

    1 jaar geleden
    Beste Molenaar, helaas is uw stukje wat onsamenhangend. In de reacties lijken sommigen terug te verlangen naar het ziekenfonds (stelsel) maar vergeten voor het gemak even waarom we daarvan af zijn gestapt. Mbt de reserves van de verzekeraars. Deze solvabiliteitsnorm komt o.a. vanuit Europa om risico's af te dekken. Daarnaast is het hoger aanhouden van deze norm ook een advies van de DNB en helpt premie schommelingen te dempen. Wat neemt u verzekeraars kwalijk? Dat ze zich daaraan houden?
  • C Molenaar

    1 jaar geleden
    Wat een onzin verteld van Deventer, het is ongehoord wat de verzekeraars hebben opgebouwd als zg reserve. En het was niet alleen ziekenfonds maar voor een groot gedeelte ook particulier verzekerden. Daar komt bij dat de ic kosten natuurlijk voor iedereen gelijk zijn maar die konden veel lager zijn als we geen ongevaccineerden hadden de bezetting op de ic mag dan wel bijna gelijk zijn maar je moet wel kijken naar de verhouding 15% ongevaccineerd tegen 85% wel gevaccineerd.
  • M Van Deventer

    1 jaar geleden
    Eindelijk in de laatste reacties ook een beetje tegengeluid. (Graaiers zitten niet alleen bij verzekeraars hoor) Voor de groep die zo terugverlangd naar het "ziekenfonds" Realiseren jullie je ook dat de kosten daarvan onhoudbaar waren en we ellenlange wachtlijsten hadden? Tot slot, dhr. Pan, ik neem aan dat de IC kosten voor gevaccineerde en ongevaccineerden gelijk zijn? Ik ben overigens gevaccineerd en raad iedereen aan dit te doen.
  • roel Pan

    1 jaar geleden
    In al het oeverloze gepraat over corona komt het kostenaspect van ziekenhuisopname nauwelijks aan de orde. RTL Nieuws had er op 13 november een item over. Een dag IC-opname kost plm. 2500 euro en dat is nog laag geschat. De gemiddelde opnametijd voor een corona-patient is volgens dat nieuws-item 13 dagen. Inclusief bijkomende kosten wordt het bedrag 36.000 euro. Dit is dus het bedrag dat een om welke reden dan ook niet-gevaccineerde die op de IC belandt de zorgkosten belast.
  • Peter Koehoorn

    1 jaar geleden
    Het ziekenhuis zou ook eens naar zichzelf moeten kijken, er wordt vaak een veel te grote broek aangetrokken. De vraag kan zeker worden gesteld of al dat zorggeld wel alleen bij patiëntenzorg terecht komt of dat er weer meer management, overnames, en gebouwen mee worden bekostigd.