St Jansdal in Harderwijk. Waarschuwing coronavirus. Ruben Schipper Fotografie
Volledig scherm
St Jansdal in Harderwijk. Waarschuwing coronavirus. Ruben Schipper Fotografie © Ruben Schipper Fotografie

Ziekenhuis St Jansdal schrapt geplande niet-spoedeisende ingrepen tot 17 april

Ziekenhuis St Jansdal schrapt in verband met het coronavirus geplande niet spoed-eisende ingrepen en polibezoeken tot en met vrijdag 17 april. Dit betekent dat deze afspraken verzet of geannuleerd worden op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten. Tot dusverre gold die periode tot 10 april.

Het gaat hierbij om geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli’s. De afspraken op de poliklinieken worden sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. De acute spoedzorg, zoals de vaatzorg en verloskunde, draait wel gewoon door. De oncologische zorg wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts(en).

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of scopieën niet doorgaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Aangepaste bezoekersregeling

Aan patiënten, die het ziekenhuis bezoeken voor een afspraak in de polikliniek, wordt met klem gevraagd om alleen te komen en alleen een begeleider mee te nemen als dat nodig is. Op de kinderafdeling mag één ouder op bezoek komen en geen broertjes of zusjes.  Er geldt een uitzondering voor hulpbehoevenden, mensen met kanker en voor kinderen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe