Ziekenhuis St. Jansdal verwacht de komende weken meer opnames van coronapatiënten op de Intensive Care.
Volledig scherm
Ziekenhuis St. Jansdal verwacht de komende weken meer opnames van coronapatiënten op de Intensive Care. © St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal stelt alle niet-spoedeisende ingrepen tot 11 april uit

Ziekenhuis St. Jansdal verzet alle niet-spoedeisende ingrepen na 11 april of annuleert deze. Hierdoor komen bedden en handen vrij om de verwachte stroom aan coronapatiënten op te vangen. 

Het gaat om geplande ingrepen op de locaties in Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten. Het ziekenhuis verwacht naar aanleiding van het landelijk beeld komende week meer opnames op de isolatieafdelingen en de Intensive Care (IC), zo stelt het in een persbericht. 

Telefonische afspraken 

Om dit op te kunnen vangen, worden de afspraken op de poliklinieken sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. De acute spoedzorg, zoals de vaatzorg en verloskunde, draait wel gewoon door. De oncologische zorg wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts(en).

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de afspraken niet doorgaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe