Ziekenhuis St. Jansdal verwacht de komende weken meer opnames van coronapatiënten op de Intensive Care.
Volledig scherm
Ziekenhuis St. Jansdal verwacht de komende weken meer opnames van coronapatiënten op de Intensive Care. © St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal stelt alle niet-spoedeisende ingrepen tot 11 april uit

Ziekenhuis St. Jansdal verzet alle niet-spoedeisende ingrepen na 11 april of annuleert deze. Hierdoor komen bedden en handen vrij om de verwachte stroom aan coronapatiënten op te vangen. 

Het gaat om geplande ingrepen op de locaties in Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten. Het ziekenhuis verwacht naar aanleiding van het landelijk beeld komende week meer opnames op de isolatieafdelingen en de Intensive Care (IC), zo stelt het in een persbericht. 

Telefonische afspraken 

Om dit op te kunnen vangen, worden de afspraken op de poliklinieken sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. De acute spoedzorg, zoals de vaatzorg en verloskunde, draait wel gewoon door. De oncologische zorg wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts(en).

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de afspraken niet doorgaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe