Strand Nulde is een populaire plek voor dagrecreatie, maar zwemmen wordt voorlopig afgeraden nadat de zogenaamd3e
Volledig scherm
Strand Nulde is een populaire plek voor dagrecreatie, maar zwemmen wordt voorlopig afgeraden nadat de zogenaamd3e © Bram van de Biezen

Ziekmaker aangetroffen bij Strand Nulde: zwemmen wordt afgeraden

In het zwemwater bij Strand Nulde zijn volgens Provincie Gelderland tijdens metingen te hoge concentraties aangetroffen van mogelijk ziekteverwekkende Escherichia colibacteriën (E. colibacteriën). 

 1. Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten
  PREMIUM
  Video

  Is fietssnel­weg door achtertui­nen bij Epe echt nodig? Wantrouwi­ge bewoners krijgen alle documenten

  De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.
 2. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
  PREMIUM
  video

  ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

  Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe