Zien! Exclusieve filmbeelden van wolven op de Veluwe: ‘Ik hield mijn adem in’

videoVier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. Het levert een unieke film op die in februari in première gaat. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.

13 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Heel af en toe is het nog steeds onbegrijpelijk dat bepaalde figuren nog geloven in Roodkapje? Kleine meisjes hebben in de bossen vaak meer te vrezen van allerlei menselijk gespuis en agressieve honden, die teveel aan mensen zijn gewend, dan van wolven waar maar enkele tientallen in Nederland verblijven.
 • Henri Wolf

  2 jaar geleden
  Eindelijk me familie is weer terug in nederland mooi dat ze er weer zijn.
 • Hannah Alferink

  2 jaar geleden
  Wanner komt die film in de bioscoop??
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Prachtig! Beter als die massale veelteelt en schaalvergroting !
 • gerrit van den Brink

  2 jaar geleden
  Kunnen we er niet een paar in de oostvaardersplassen loslaten, zijn we ook van dat gezeur over dat overschot aan paarden etc af
 1. Dolfinarium legt roken in de buitenlucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’
  PREMIUM
  met poll
  9

  Dolfinari­um legt roken in de buiten­lucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’

  Het heeft even geduurd maar het Dolfinarium in Harderwijk gaat nu ook overstag. Als een van de laatste grote dierenparken in het land wordt het roken in de buitenlucht deels aan banden gelegd. Tegen de zomer is het park voorzien van rookzones waar wél mag worden gerookt. ,,We denken nog na op welke plekken en hoe we ze gaan inrichten”, zegt directeur Alex Tiebot.
  Apeldoorn, Harderwijk