De politie Veluwe-West kwam onlangs in actie voor een kat en een hond.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie Veluwe-West kwam onlangs in actie voor een kat en een hond. © Politie Veluwe-West

Zorgen om dieren in snikhete vakantiewoningen op de Veluwe: ‘Laat je huisdier niet achter’

Dieren die worden achtergelaten in snikhete vakantiewoningen. De politie en Dierenambulance op de Veluwe krijgen de laatste dagen veel meldingen van dit soort situaties. ,,De constante warmte eist zijn tol, dus neem maatregelen’’, waarschuwen zij.

8 reacties

 • wim koelewijn

  1 maand geleden
  J.Buitenhuis..weer een voorlichtingscampagne? Kom,deze mensen zijn gewoon egoïsten..gaan op vakantie,nemen hun hond mee (kennel kost geld) en sluiten het dan op in een bungalow o.i.d. want hij-zij is nu toch echt een blok aan ons been..we willen lekker fietsen,wandelen maar niet met de hond .die laten we "thuis"..mag als we terug zijn wel ff naar buiten om te zeiken en/of te schijten...ze weten wat ze doen..niet nodig die voorlichting..
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Jo Buitenhuis, misschien leren lezen voor u reageert.
 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Hiezo overdrijven? Heb je geen gevoelvof zo? Ga zelf maar eens in een auto zitten in de volle zon of in een kokend kunstof huisje met plat dak. Eens kijken of je het dan nog steeds overdreven vindt. Dat van die koe is natuurlijk net zo erg, net zo als al die andere koeien en dieren met hittestress. Dat geldt voor alle dieren waar wij als mens verantwoordelijk voor zijn.
 • Y bethume

  2 maanden geleden
  Ps. Dan maar strengere straffen en hogere boetes.
 • Y bethume

  2 maanden geleden
  Er wordt naar mijn idee genoeg aandacht aan al deze ellende besteed maar zoals ik al eerder schreef: Sommige diereneigenaren en ook ouders leren het NOOIT.