"Al moeten we de feestweek een jaar uitstellen, we hebben het weer gered", aldus Geb Dokter van het Berghuizer Bad in Wapenveld, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert.
Volledig scherm
PREMIUM
"Al moeten we de feestweek een jaar uitstellen, we hebben het weer gered", aldus Geb Dokter van het Berghuizer Bad in Wapenveld, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert. © Henri van der Beek

Zwembad Wapenveld floreert wéér, ondanks corona en faillissement zwemschool Akwaak

En het Berghuizer Bad in Wapenveld redt het weer. In het jaar dat het 50-jarig bestaan gevierd zou worden, pakten zich opnieuw donkere wolken samen boven het al zo vaak bedreigde zwembad. De uitbraak van corona in maart gevolgd door het faillissement van zwemschool Akwaak begin juli, vroegen opnieuw alle inzet van bestuur en vrijwilligers. “Al moeten we dan de feestweek een jaar uitstellen, we hebben het weer gered”, zegt woordvoerder Geb Dokter.

 1. Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’
  PREMIUM
  Interview + Video

  Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’

  Als begin dit jaar alles door corona komt stil te liggen, ontstaat de creatieve drang bij Zwollenaar Bertolf Lentink (Dronten, 1980) en Zwolse zangeres Esther Groenenberg om tóch iets te doen met het Zwols Songwritersgilde. In vier video’s fileren ze bekende nummers zoals Blinding Lights van The Weeknd. ,,Je kunt heel veel leren van het analyseren van andermans liedjes.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Veluwe