Hoe stemde jouw gemeente? Bekijk hier alle uitslagen van de verkiezingen

Tweede KamerDe stembussen zijn dicht, Nederland heeft gestemd! Check hierboven op de kaart hoe er in jouw gemeente gestemd is, en wat de stemming betekent voor de zetelverdeling in de Tweede Kamer. Blijft de VVD de grootste? En zijn er nieuwkomers in de Kamer? Je ziet het hier als eerste.

2 reacties

 • wilma muda-vincent

  3 maanden geleden
  De bevolking in Nederland is enorm gegroeid. Je zou verwachten dat de kiesdrempel ook verhoogd zou worden, uiteindelijk is de kiesdrempel tot stand gekomen naar aanleiding van het inwonersaantal. Dit zou een halt kunnen roepen aan de groei van kleine partijen
 • G.C. Klok

  3 maanden geleden
  Wat een flauwe en zeer onterechte opmerking over een zgn. 'fletse 'campagne van de Christenunie. Als er een partij helder is geweest en goed voor het voetlicht heeft gebracht waar ze voor staat dan is dat de CU.
 1. Deze inwoners van Oost-Nederland doen mee aan de Tweede Kamerverkiezingen (en nu weet jij wie het zijn)
  Verkiezingen

  Deze inwoners van Oost-Nederland doen mee aan de Tweede Kamerver­kie­zin­gen (en nu weet jij wie het zijn)

  De eerste stem moet nog worden uitgebracht, maar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15, 16 en 17 maart werd begin februari al een record gevestigd. Nog nooit deden zoveel partijen mee, er staan er 37 op het enorme stembiljet. Ruim 1500 mensen waar je op kunt stemmen, met daarbij tientallen kandidaten uit Oost-Nederland. Waarom is dat belangrijk? En vooral: wie zijn het allemaal?