De Dordtenaar

Nieuws vanuit en voor Dordrecht en omstreken.

Verhaal van de dag

De mooiste verhalen uit Dordrecht en omstreken.
1:53

Nieuw klimbos in Dordrecht open

Het nieuwe klimbos in Dodrecht heeft vandaag zijn deuren geopend. Je kan er onder andere ziplinen en tokkelen op wel tien meter hoogte. Het gloednieuwe klimbos in de Biesbosch biedt ook junior routes aan die minder hoog zijn.

3:24

Stefaan heeft slopende ziekte, maar traint voor marathon

Stefaan van der Spek liep tot voor kort marathons met een zo snel mogelijke tijd als insteek. Nu is de Dordtenaar al blij als hij na de ruim 42 kilometer de finish haalt. De oorzaak: de ziekte van Huntington.

3:03

Henk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen

Henk van Dillen uit Alblasserdam gaat een fietstocht maken van Noord-Alaska naar Zuid-Argentinië. Een tocht van 20.000 kilometer. Wat drijft hem?

2:29

Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar niet welke ziekte ze had

De Dordtse Corrie Bettinger liep in 1998 Lyme op. Nu, dankzij een behandeling in een Duits ziekenhuis is ze weer min of meer opgeknapt. De behandeling voor de ziekte van Lyme wordt niet vergoed. Daarom gaat Corrie 'Lopen voor Lyme'.

2:13

Dordtenaar Rien maakt van zijn huis een treinparadijs

De Dordtse Rien is al van jongs af gefascineerd door treinen. Hij wijdt er zijn leven aan en dat is goed terug te zien in zijn huis.

3:02

Elk jaar komen de redders van Julia een bloemetje brengen

In 2016 kreeg Julia een hartstilstand terwijl ze op de fiets zat. Twee politieagenten waren toevallig in de buurt en reanimeerden haar.

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
2:36

Patrick kweekt microgroenten

Patrick heeft een nieuw food concept, reststromen van oesterzwammen worden gebruikt voor het kweken van microgroenten.

2:14

Selectiedag voor brandweervrijwilligers Zuid-Holland-Zuid

De brandweer van veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid hield zaterdagochtend een selectiedag voor nieuwe brandweervrijwilligers. Zo'n 30 potentiële brandweermannen en brandweervrouwen deden mee aan de dag.

2:11

Nathan is 'ambulanceklevers' helemaal zat

Officier van Dienst Nathan Waller maakt regelmatig mee dat auto's achter een ambulance bumperkleven die met 140 kilometer per uur onderweg is naar een noodgeval. Nathan deelt zijn ervaring op LinkedIn, waar zijn bericht door meer dan 320.000 mensen gelezen wordt.

1:40

Mentoren met confettikanon naar geslaagde leerlingen

Mentoren pakken het dit jaar een keertje anders aan. In plaats van bellen, gaan ze in een versierde camper langs bij leerlingen om ze te vertellen dat ze geslaagd zijn.

1:48

Dordtse broers 15 jaar in tv-hit Help, mijn man is klusser!

Al veertien seizoenen zijn ze te zien in het immens populaire tv-programma ‘Help, mijn man is klusser!’, dat wekelijks meer dan een miljoen kijkers trekt. Maar de Dordtse klusbroers Marcel en Ronald Auerbach zijn er de mannen niet naar om naast hun schoenen te gaan lopen door het succes.

2:37

Visarendpopulatie de Biesbosch blijft groeien

Heel Nederland kan twee broedende visarenden in Nationaal Park de Biesbosch volgen. Het stel heeft inmiddels twee kuikers ter wereld mogen verwelkomen. Visarenden in de Biesbosch: het resultaat van succesvolle natuurprojecten, zo vertelt boswachter Harm Blom vol passie.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
0:37

Automobilist richt ravage aan in Papendrecht

en 24-jarige automobilist heeft vannacht een ravage aangericht op de Kennedylaan in Papendrecht. Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed.

1:50

Honderden mensen nemen afscheid van omgekomen Gideon

Honderden familieleden, vrienden en kennissen nemen vrijdag afscheid van de 19-jarige Gideon van Buuren, die vorige week omkwam tijdens een eerste vakantie met vrienden. Heel Sliedrecht is in rouw gedompeld, sinds zijn plotselinge dood. En hoewel in de Grote Kerk dankzij eerdere versoepelingen van coronamaatregelen relatief veel plek is - 175 mensen kunnen met anderhalve meter afstand van elkaar aanwezig zijn - is het niet genoeg. Veel meer mensen willen een laatste eer bewijzen.

0:35

Ongeluk op de N3 bij Papendrecht

Ongeluk op de N3 bij Papendrecht

0:48

Massale bijeenkomst van waterscooters rond Dordrecht

Zondagmiddag waren er ineens 100 tot 150 waterscooters rondom Dordrecht. Zij kwamen samen voor een zogenaamde 'ride-out'. De instanties hielden een oogje in het zeil en hebben meerdere boetes moeten uitdelen.

0:30

Woning in brand Hendrik-Ido-Ambacht, bewoners in veiligheid

In een woning in Hendrik-Ido-Ambacht woedde in de nacht van zondag op maandag een grote brand. Niemand raakte gewond. Vier naastgelegen huizen aan weerszijden van het brandende huis werden uit voorzorg ontruimd.

1:09

Timelapse schilderij in B&B Aelbert Cuyp in Dordrecht.

Onthulling stadsgezicht in B&B Aelbert Cuyp.