National Geographic

Missie F-16

6:38

'Veel F-16 piloten laten tijdens een missie hun snor staan'

In Missie F-16 volgen we de dagelijkse gang van zaken van én interviewen we Nederlandse F-16 piloten in Jordanië die IS targets vanuit de lucht ‘uitschakelen’. Deze interviews zullen de rode draad vormen door de serie, geflankeerd met interviews en scènes over de dagelijkse gang van zaken op het kamp. In de laatste aflevering komt de crewchief aan het woord, de laatste eindverantwoordelijken die de vlieger met het vliegtuig opvangen en vliegtuigen uitgebreid checken voordat ze weer in de lucht gaan. 's Avonds is er ook tijd voor vermaak, van gitaar spelen tot een (alcoholvrij) biertje drinken en spelletjes spelen. Humor en elkaar door en door kennen is heel belangrijk. Daarnaast worden histories en tradities besproken.

7:49

'Onze bommen kunnen een specifiek doel aanvallen'

In Missie F-16 volgen we de dagelijkse gang van zaken van én interviewen we Nederlandse F-16 piloten in Jordanië die IS targets vanuit de lucht ‘uitschakelen’. Deze interviews zullen de rode draad vormen door de serie, geflankeerd met interviews en scènes over de dagelijkse gang van zaken op het kamp. In aflevering 3 laat zien hoe bommen op locatie worden gemaakt. Anders dan in de Tweede Wereldoorlog hebben deze bommen een soort 'vleugels', waardoor ze een specifiek doel kunnen aanvallen. Daarnaast geven enkele F-16 piloten inzicht in waar zij allemaal mee bezig zijn tijdens een missie en hoe zij te werk gaan als er een bom moet worden afgevuurd. Verder blikken ze terug op een Jordanese collega die rond Kerst 2014 neerstortte en door IS werd gepakt.

5:34

'Wij schakelen doelen uit; van gebouwen tot strijders'

In Missie F-16 volgen we de vliegers van Defensie in Jordanië, ofwel de F-16 piloten die IS targets vanuit de lucht ‘uitschakelen’. Dat is vrij letterlijk: onder Amerikaans commando krijgen de Nederlandse vliegers de opdracht om een bepaald doel te neutraliseren. Dat kan betekenen dat ze een bom laten vallen op een gebouw waar IS haar wapens opslaat, maar net zo vaak gaat het om een specifieke IS strijder of meerdere strijders. In de eerste aflevering komen Luitenant-kolonel Daan, Sergant der 1e klasse Dennis en een aantal F-16-vliegers aan het woord. Ze delen hun heftige en indrukwekkende ervaringen in het gevecht tegen IS.

7:17

'Als F-16 piloot moet je af en toe een hufter zijn'

In Missie F-16 volgen we de dagelijkse gang van zaken van én interviewen we Nederlandse F-16-piloten in Jordanië die IS targets vanuit de lucht ‘uitschakelen’. Deze interviews zullen de rode draad vormen door de serie, geflankeerd met interviews en scènes over de dagelijkse gang van zaken op het kamp. In de tweede aflevering praat een aantal F-16-piloten openlijk over hun strijd tegen ISIS, hun leven als F-16-piloot, broederschap onderling en de ontzettend lastige keuzes die zij soms in dit beroep moet maken.

Valley of the Boom

Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd.
5:05

Jeroen Lemaire: Door internet ben ik ondernemer geworden

Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. In deze video deelt Belgische ondernemer Jeroen Lemaire zijn ervaring met (de komst van) het internet.

4:17

Bas Verhart: Mijn eerste reactie op het internet? Wauw!

Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. In deze video deelt ondernemer Bas Verhart zijn ervaring met (de komst van) het internet.

4:35

Marleen Stikker over de opkomst en toekomst van het internet

Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. In deze video deelt ondernemer Marleen Stikker haar ervaring met (de komst van) het internet.

4:52

Nina Storms over opkomst internet: 'We unleashed the beast'

Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. In deze video deelt ondernemer Nina Storms haar ervaring met (de komst van) het internet.