Verhaal van de dag

NIEUW
02:49
Geselecteerd Speelt nu af

Dieven stelen scootmobiel Dordtse met borstkanker

Door chemotherapie tegen borstkanker kwam Désirée van Kleef (52) in een scootmobiel terecht. Na drie dagen is het voertuig al gestolen.

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Immuuntherapie in Duitsland is laatste hoop voor Mariska

Mariska Jazvin uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een progressieve hersentumor. Ze houdt zich vast aan de laatste stohalm: immuuntherapie in Duitsland. Daar verzamelt ze geld voor, omdat die immuuntherapie de enige manier is om langer bij haar man, drie kinderen en haar hond te kunnen blijven. Haar doel is om 55.000 euro op te halen. Op de site https://jazvin.nl/ is haar verhaal te lezen en te zien hoeveel geld er al binnen is

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

David blijft positief ondanks bijna-fataal motorongeluk

David is bij een motorongeluk op de vangrail geklapt. Daarbij brak hij zo'n beetje al zijn botten. Ook moet waarschijnlijk zijn been geamputeerd worden omdat er allerlei ontstekingen in zitten. Desondanks blijft hij heel positief.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

Tattoo-actie voor nierpatiënt Rylan (11)

Rylan (11) werd geboren met cystenieren. Zijn moeder redde met haar nier zijn leven. Speciaal voor hem en lotgenoten was er een tattoo-actie, om zoveel mogelijk geld op te halen.

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Net als in de film: Danielle is privédetective

Het is iets dat je normaal alleen in films ziet, maar Danielle is het echt: privédetective. Ze achtervolgt mensen, onderzoekt fraudezaken en achterhaalt of mensen vreemdgaan.

NIEUW
01:41
Geselecteerd Speelt nu af

Dinand (14) uit het niets toegetakeld door volwassen man

Een dichtgeslagen oog, mogelijk een gebroken neus en diverse kneuzingen en wonden aan zijn hoofd. De 14-jarige Dinand de Groot uit Sliedrecht werd gisteravond in elkaar geslagen en geschopt door een man toen hij in zijn woonplaats met twee vrienden stond te ‘chillen’ voor de Jumbo-supermarkt.

Korte reportage

NIEUW
01:36
Geselecteerd Speelt nu af

Studenten geven colleges aan mensen met dementie

Dordtse studenten geven college aan ouderen met dementie. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan heeft dit project al eerder in het land uitgevoerd en goede ervaringen mee opgedaan.

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Heli-crash is heel gewoon op oefencentrum Spinel

Op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 stort sinds kort regelmatig een helikopter in ‘zee’. Het is een dummy voor oefeningen.

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

aMeezing-koor speelt op festival Big Rivers in Dordrecht

Wat vindt Marianne Noble van Big Rivers?

NIEUW
01:45
Geselecteerd Speelt nu af

Sjoerd vecht voor de zwarte band in Krav Maga

Sjoerd Slurink uit Dordrecht heeft donderdagavond de zwarte band gehaald in de verdedigingskunst Krav Maga. Daarvoor moest hij de zogenaamde Circle of Fear een halfuur lang zien te doorstaan.

NIEUW
01:09
Geselecteerd Speelt nu af

Jeshua (11) doet met zijn opa mee aan Nijmeegse Vierdaagse

Jeshua doet dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Hij loopt hem niet alleen, maar samen met zijn opa.

NIEUW
01:29
Geselecteerd Speelt nu af

Drukte bij Egelopvang Papendrecht

Door de warmte worden er veel egels binnen gebracht bij Egelopvang Papendrecht. Locatiebeheerder Ferry van Jaarsveld vertelt hoe het gaat.

Snel nieuws

NIEUW
00:32
Geselecteerd Speelt nu af

Dordtse kinderen willen het wereldrecord koprollen halen.

Kinderopvang De Boomhut en De Driehoek proberen het wereldrecord koprollen te halen. Samen met andere opvanglocaties en scholen moeten ze daarvoor 50.000 koprollen maken. Ook rollen zo het nieuwe themajaar 'De Wondere Wereld' in. Na hun inspanning konden de kinderen genieten van een waterijsje

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

Hond Quattro doet mee aan Swim to Fight Cancer

Quattro is de eerste hond die meedoet aan de Swim to Fight Cancer in Dordrecht, op 31 augustus. Samen met zijn baasje rijdt hij speciaal hiervoor 2000 km heen en weer: ze wonen in Valencia.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

Auto verwoest en woning beschadigd bij autobrand in Dordt

Aan de Willem Marisstraat in Dordrecht is vannacht een auto in vlammen opgegaan. Door de brand is ook de naastgelegen woning beschadigd geraakt. De bewoners wisten zichzelf via de achterkant van de woning in veiligheid te brengen.

NIEUW
00:43
Geselecteerd Speelt nu af

Arlette werd met haar rolstoel omhoog getild op Pinkpop

De Papendrechtse Arlette Hobers werd zaterdag tijdens Pinkpop met rolstoel en al omhoog getild bij het optreden van Mumford & Sons, zodat ze het beter kon zien.

NIEUW
00:27
Geselecteerd Speelt nu af

Aan deze picknicktafel in Dordrecht is plek voor iedereen

Op Tweede Pinksterdag werd met vrienden, buren en andere Dordtenaren ontbeten aan een wel heel lange picknicktafel. Een ontbijttafel aan de voet van de Grote Kerk. Vanaf de Pottenkade, over de Grotekerksbuurt naar het Stadhuisplein, de Voorstraat op en over de Pelserbrug. Een tafel vol Nobel’s brood, croissants, beignets, verse sinaasappelsap, bio kaas uit Kinderdijk, jam en boeren roomboter. Je moest zelf je bord, bestek en een beker of glas meenemen. En ook belangrijk: het ontbijt was voor het goede doel: #jebentnietalleen. https://www.jebentnietalleen.nl/

NIEUW
00:40
Geselecteerd Speelt nu af

Bij Mooi Zo! werken jongeren met een beperking

In Dordrecht is de cadeauwinkel en koffietent Mooi Zo! geopend. Hier werken jongeren met een verstandelijke beperking.