Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
03:07
Geselecteerd Speelt nu af

Aftrap KWF lampionnenactie in Amsterdam

Vandaag wordt in Amsterdam de aftrap gegeven van de 4e editie van de lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. Opnieuw zal een hart van duizenden handgeschreven lampionnen branden voor iedereen die met kanker te maken heeft.

NIEUW
06:53
Geselecteerd Speelt nu af

Rico Verhoeven strijdt tegen spierziekte MDC1A

Naast de strijd tegen zijn aartsrivaal Badr Hari, neemt Rico Verhoeven het ook op tegen een minder bekende vijand; de spierziekte MS. De kickbokskampioen is sinds drie jaar ambassadeur voor Stichting Voor Sara.

NIEUW
03:28
Geselecteerd Speelt nu af

De Russische dopingsoap blijft een politieke poppenkast

Vandaag beslist het Wereld Anti-Doping Agentschap in Lausanne over het lot van Russische sporters, na wederom sjoemelen met de regels. De verwachting: een halfbakken straf.

NIEUW
02:05
Geselecteerd Speelt nu af

Haagse miljonair afgeperst met sekstape

De rechter doet vandaag uitspraak in de afpersingszaak van een Haagse miljonair. De man werd gefilmd tijdens een bezoek aan een prostituee en moest een flinke som geld betalen, anders zouden de pikante beelden worden gepubliceerd.

NIEUW
03:37
Geselecteerd Speelt nu af

Vier van de vijf talkshowduo's bekend die Eva Jinek opvolgen

Vier van de vijf talkshowduo’s die vanaf het nieuwe jaar het tijdslot van de vertrokken Eva Jinek moeten vullen, zijn bekend. Het zijn Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dat melden bronnen aan deze site.

NIEUW
01:54
Geselecteerd Speelt nu af

Uitspraak militaire kamer in zaak tegen Marco Kroon

Vandaag doet de militaire kamer uitspraak in de zaak tegen Marco Kroon, die wordt verdacht van schennis van de eerbaarheid, belediging en mishandeling van een politieagent. De uitspraak begint om 13.00 uur in het Paleis van Justitie in Arnhem.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
20:56
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 9 december (show 2)

Vandaag doet de militaire kamer uitspraak in de zaak Marco Kroon, die wordt verdacht van schennis van de eerbaarheid, belediging en mishandeling van een politieagent. De uitspraak begint om 13.00 uur in het Paleis van Justitie in Arnhem. Een verkrachting en twee aanrandingen zorgen voor grote onrust in universiteitsstad Leiden. Studentes en jonge vrouwen zijn op hun hoede. Donderdag gaat het WK Darts weer van start in Londen. Alexandra Palace wordt voor een maand omgetoverd tot ‘Ally Pally’ waar dartfanaten verkleed in knotsgekke outfits onder het genot van liters bier ‘s werelds beste darters kunnen aanschouwen. Vandaag wordt in Amsterdam de aftrap gegeven voor de 4e editie van de lampionnen actie van KWF Kankerbestrijding. Opnieuw zal een hart van duizenden handgeschreven lampionnen branden voor iedereen die met kanker te maken heeft. Als gevolg van het aanhoudende lerarentekort, blijven deze week de deuren van zo’n 16 scholen in Amsterdam gesloten. Intussen zijn er allerlei initiatieven om de basisscholen te ondersteunen en de kinderen op te vangen. Onze verslaggever, Davine Lambert, is bij zo’n initiatief aanwezig. Nieuws over de opvolging van Eva Jinek op de late avond. Vier van de 5 talkshowduo’s zijn bekend: Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Thijs van den Brink, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

NIEUW
18:00
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 9 december (show 1)

De rechter doet vandaag uitspraak in de afpersingszaak van een Haagse miljonair. De man werd gefilmd tijdens een bezoek aan een prostituee en moest een flinke som geld betalen, anders zouden de pikante beelden worden gepubliceerd. Vandaag beslist het Wereld Doping Agentschap WADA over het lot van Rusland bij de Olympische Spelen, na wéér een potje sjoemelen met de regels. Aan de telefoon hebben wij sportverslaggever, Thijs Zonneveld. Hij volgt de dopingschandalen in de sport op de voet. Naast de strijd tegen zijn aartsrivaal Badr Hari, neemt Rico Verhoeven het ook op tegen een minder bekende vijand; de spierziekte MS. De kickbokskampioen is sinds drie jaar ambassadeur voor Stichting Voor Sara. 'Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin' is de winnaar van de slechtste slogan van Nederland. Visbar De Zilte Zeemeermin ging met de prijs naar huis. Met gemak hield ze andere beroerde verzinsels als Werken met zinhoud van het UWV, Je rijbewijs hale, doe je bij die kale van Rijschool Rayactie en Geen geëikel recycle van P. van der Veldt transporten achter zich.

NIEUW
13:50
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 6 december (show 1)

Afgelopen zondag plaatste het Aidsfonds op het Amsterdamse Beursplein een beeld van een huilende vrouw ter nagedachtenis aan de slachtoffers van aids. Gisteravond bleek dat het was vernield. Aan de telefoon Mark Vermeulen, directeur van het Aidsfonds. Het leven van de zwangere Braziliaanse Patricia dos Santos veranderde in Nederland in een nachtmerrie. Op 18 oktober werd de vrouw dood aangetroffen in haar huis in Diemen, nadat zij drugs en abortuspillen had ingenomen. Een paar dagen later meldt haar partner Dennis van E. zich bij de politie. Om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam doen de zussen Eckhardt mee aan de Noordkaap Challenge. Hierbij trotseren ze de bittere kou tijdens hun tocht naar de noordelijkste spot van Europa. Verslaggever Jelle Akerboom is in Amsterdam Noord. De Islamitische Staat is weer in opmars. Na het verlies van het kalifaat in het Midden-Oosten wint de terreurorganisatie terrein in de straatarme Sahel, met Mali als speerpunt. Verslaggever Bob van Huët praat hierover in de studio.

NIEUW
19:12
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 6 december (show 2)

De 19-jarige Daniël Buter uit Amsterdam dreigt het land uit te worden gezet. Toen hij een paspoort wilde aanvragen voor zijn studie kwam Buter erachter dat hij geen Nederlandse nationaliteit heeft en dus illegaal in het land verblijft. Sindsdien zit hij in de gevangenis in Rotterdam. We bellen met Maroua Bensalah, Juridisch adviseur van Daniël. Nederlandse IS-vrouwen wenden zich tot de allerhoogste rechter. Ze willen zo terugkeer van zichzelf en hun kinderen afdwingen. Hun advocaten willen aantonen dat het hof het niet kan maken ze in detentiekampen in Syrië aan hun lot, en mogelijk martelingen, over te laten. We praten hierover met advocaat André Seebregts. Je kerstboom huren in plaats van kopen is de nieuwe duurzame hype voor kerstmis. Sinterklaas is het land nog niet uit of de meeste kerstbomen zijn al verhuurd. We spreken Lenneke Feenstra, Bestuurslid Stichting Kerstbomenverhuur Utrecht. In de week dat Opzij haar benoemde tot meest invloedrijke mediapersoon en ze in De Media100-lijst met stip op nummer 15 binnenkwam, staat ze ook weer bij ons in de studio. Ze bespreekt de Sinterklaas shows en blikt vooruit op de televisieprogramma's die dit weekend worden uitgezonden.

NIEUW
12:37
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 5 december (show 1)

Op de Waal bij het Gelderse Zaltbommel is in de nacht van woensdag op donderdag een tanker tegen een pijler van de spoorbrug gevaren. Volgens de politie zou Eline Melters zichzelf met drie messteken in haar borst van het leven hebben beroofd. Haar familie gelooft daar niets van en dwong vervolging van een mogelijke dader af, maar ziet nu al twee jaar machteloos toe hoe er niets gebeurt. Met de onthulling van het podium, de muzikaal leider en de presentatoren loopt de Songfestivalkoorts deze week gestaag op. Wij maken nu ook nog eens bekend wanneer de kaartenverkoop begint!

NIEUW
07:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 5 december (show 2)

De film Project Gio komt vandaag uit. In de film speelt de razendpopulaire YouTuber Gio Latooy zichzelf. De film gaat over Gio die op de nieuwe villa van zijn ouders moet passen. Het dak gaat er letterlijk af tijdens een feest, met alle gevolgen van dien. Het is vandaag 5 december en dus pakjesavond. Martin Rombouts van de literaire boyband heeft tips voor sinterklaasgedichten.