Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
09:02
Geselecteerd Speelt nu af

Angela de Jong: Het is creatieve armoede van SBS6

Angela de Jong is vandaag bij ons om het laatste nieuws uit tv-land door te nemen.

NIEUW
02:38
Geselecteerd Speelt nu af

Jostiband wil grootste onderwaterconcert ter wereld geven

De Jostiband is hard aan het oefenen om morgen het grootste onderwaterconcert ter wereld te geven en daarmee een notering te krijgen in het Guinness Book of Records.

NIEUW
08:03
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuw seizoen van Gort over de Grens

Hij maakt programma’s waarvan je als kijker spontaan zin krijgt om een flesje wijn open te trekken: Ilja Gort is terug op de televisie met een nieuw seizoen van Gort over de Grens.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Duizenden automobilisten kregen onterecht belastingaanslag

Duizenden automobilisten hebben ten onrechte een belastingaanslag gekregen. Hun dieselauto’s zouden te veel fijnstof uitstoten. De RDW weet namelijk van veel oude geïmporteerde diesels niet of ze zijn voorzien van een roetfilter.

NIEUW
03:42
Geselecteerd Speelt nu af

Zwemcoach Maarten: 'Het gaat om extreme prestaties'

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is gisteravond om 19.00 uur begonnen aan zijn derde poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken. Verslaggever Jelle Akerboom doet verslag vanuit het zwembad.

NIEUW
08:48
Geselecteerd Speelt nu af

Dag van de Bedreigde Advocaat: 'Je hebt geen eigen vrijheid'

Vandaag is het de Dag van de Bedreigde Advocaat. Een dag die gaat over gruwelen in de advocatuur over heel de wereld. Helaas hoeven we dit jaar daarvoor niet ver van huis te gaan. Zo werd advocaat Derk Wiersum geliquideerd vlak voor zijn eigen huis. Peter Schouten, strafrechtadvocaat, is bij ons in de studio om hierover te praten.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
24:03
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 24 januari (show 2)

Kijk hier de hele aflevering terug.

NIEUW
18:45
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 24 januari (show 1)

Bekijk hier de hele show van vrijdag 24 januari.

NIEUW
18:42
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: donderdag 23 januari (show 2)

Nikkie de Jager, beter bekend als youtuber NikkieTutorials, was gisteren te gast in de populaire talkshow van de Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres. De beautyvlogger sprak over haar gedwongen coming-out als transgender. We skypen met Brand Berghouwer om te praten over haar optreden. De 53-jarige hartpatiënt Henk Hesen ging naar het ziekenhuis voor een dotterbehandeling, maar in plaats daarvan kreeg hij bijna een openhartoperatie. De fout werd pas ontdekt in de operatiekamer, toen hij al op de operatietafel lag. Verslaggever Peter Boender is bij hem in Heelsum. Heel Nederland leefde gisteren mee met de ouders van Tanja Groen. Even leek het erop dat er een doorbraak zou zijn in de jaren oude vermissingszaak van hun dochter. De hele dag doorzocht de politie een kerkhof in Maastricht, maar helaas zonder resultaat. Wicky van der Meijs is bij ons in de studio, die net als de familie Groen een nabestaande is in een cold case zaak. Vanaf vanavond is er weer een nieuwe Expeditie Robinson: Nederland versus België, te zien op Videoland. We praten hierover met presentatrice Geraldine Kemper.

NIEUW
19:02
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 23 januari (show 1)

Jehova’s getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik, melden beschuldigingen daarover niet, en hebben ‘een verscherpt staatsonderzoek’ nodig. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht vandaag naar buiten wil brengen. We praten met verslaggever Sander Mersbergen en voorzitter van stichting Reclaimed Voices, Raymond Hintjes. Het coronavirus is nog niet bestempeld tot internationale volksgezondheid crisis. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie gisteravond na hun bijeenkomst bekendgemaakt. Het virus dook op in de Chinese miljoenenstad Wuhan, en heeft tot nu toe al 17 levens en 571 besmettingen geëist. In de stad ligt het openbaar vervoer vanaf vandaag plat en zijn de luchthaven en treinstations gesloten voor uitgaande reizigers. Aura Timen, Hoofd Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, geeft ons de laatste updates. Voor het eerst heeft de topman van ASML zich uitgelaten over de commotie die is ontstaan rondom de levering van een chipmachine aan een Chinese klant. De overheid houdt een exportvergunning achter voor de machine die werkt met extreem ultraviolet licht. Dit gebeurt onder druk van de Verenigde Staten. Verslaggever Harrie Verrijt is bij ons in de studio om hier meer over te vertellen.

NIEUW
24:03
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: woensdag 22 januari (show 2)

De Haagse ex-wethouder Rachid Guernaoui van Groep de Mos wordt verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. Justitie beschuldigt hem ook van het bevoordelen van een bevriend zalencentrum, via een integratiesubsidie. Tot dusver was de exacte aanklacht tegen Guernaoui onbekend. We bellen met verslaggever Niels Klaassen. De politie is vanochtend op een begraafplaats in Limburg begonnen met een grootschalige actie rondom de verdwijning van de in 1993 verdwenen Tanja Groen. De politie heeft aanwijzingen dat het lichaam van de 18-jarige daar te vinden is. Tanja verdween toen ze terug fietste na een studentenfeestje in Maastricht naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld. De vier mannen die zondag zijn aangehouden in verband met een mogelijke uitbraakpoging uit de gevangenis in Zutphen, worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Het Openbaar Ministerie wil de mannen langer vasthouden. We spreken Stentor-verslaggever Ivar Penris. Vandaag lezen in het hele land bekende en onbekende Nederlanders voor aan kinderen in het kader van de nationale voorleesdagen. Kinderen willen vaak gewoon een verhaaltje horen en met de karaktervolle stem van Kees van Kooten klinkt het toch net wat spannender. Wij zitten naast hem terwijl hij de voorleesdagen aftrapt. Volgens journalist Mark van Wonderen worden de treurigste plekken van Nederland onderschat en zouden we hier juist naartoe moeten gaan. Hij bundelde zijn reisjes in het boek “Treurtrips”, een ode aan het Nederland dat niet netjes aangeharkt is. Vanavond vindt de 19e editie van het Musical Awards Gala plaats in het RAI Theater in Amsterdam. Tijdens deze grote live show worden de musical awards 2020 uitgereikt. Wij spreken musicalactrice Vajèn van den Bosch, de ster uit Kinky Boots.

NIEUW
19:42
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: woensdag 22 januari (show 1)

Desi Bouterse moet vandaag voor de krijgsraad in Paramaribo verschijnen. Als de president van Suriname niet komt opdagen, zal het vonnis van 29 november, waarin hij voor 20 jaar gevangenisstraf is veroordeeld, onherroepelijk worden. Hij kreeg deze straf voor zijn betrokkenheid bij de decembermoorden in 1982. Honderden kinderen in Koerdisch-Irak kunnen binnenkort niet meer naar school. Save the Children krijgt namelijk te weinig geld binnen om de onderwijsprojecten te financieren. We praten met Annemieke Ruggenberg, woordvoerder van Save the Children, vanuit Noord-Irak. Vandaag gaat de 49ste editie van het International Film Festival Rotterdam van start. Twaalf dagen lang worden er films en documentaires vertoond en geven bekende regisseurs masterclasses. Bero Beyer, directeur van het IFFR, is bij ons in de studio.