Snel Nieuws

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

Honderd uur film over verborgen gezin Ruinerwold ontdekt

De politie die de zaak van het verborgen gezin in Ruinerwold onderzoekt, heeft honderd uur aan nieuw beeldmateriaal ontvangen. De opnames zijn afkomstig uit het voormalige winkelpand van de familie in Zwartsluis. Een van de kinderen van Van D. is ermee naar de politie gestapt.

NIEUW
03:10
Geselecteerd Speelt nu af

Verdachte aangehouden voor doodrijden Tamar

De politie Noord Holland heeft twee mannen verhoord en aangehouden als verdachten in de zaak van de doodgereden Tamar uit Marken. De 14-jarige tiener werd in de nacht van 24 op 25 juli aangereden en de volgende ochtend vroeg dood gevonden.

NIEUW
04:26
Geselecteerd Speelt nu af

Senioren komen in actie tegen criminelen

Vandaag begint de campagne ‘Senioren en Veiligheid’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarin krijgen ouderen vier weken lang waarschuwingen en tips - om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit.

NIEUW
02:24
Geselecteerd Speelt nu af

Maaltijdbezorgers sporen vermiste personen op

Voor het tweede jaar op rij helpt maaltijdbezorgdienst Deliveroo met het opsporen van vermiste personen. Vorig jaar startte het project ‘Ride to find’ in Den Haag, en dit jaar krijgt het een vervolg in Amsterdam, Almere, Breda en Maastricht.

NIEUW
05:39
Geselecteerd Speelt nu af

Beloning gouden tip beschieting Rotterdamse Club Blu

Club Blu in Rotterdam-Prins Alexander is vanmorgen vroeg beschoten. Bij de schietpartij zijn meerdere schoten gelost. Niemand raakte gewond.

NIEUW
03:37
Geselecteerd Speelt nu af

Marengo-proces onder hoogspanning

Advocaten halen vandaag hard uit naar het Openbaar Ministerie in het liquidatieproces Marengo. De zaak staat onder hoogspanning, nadat vorige week via deze krant bekend werd dat advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef in de jacht op de toen nog voortvluchtige Ridouan Taghi tot in Dubai zijn geschaduwd.

Hoe zit dat?

NIEUW
01:48
Geselecteerd Speelt nu af

Het proces tegen Gökmen Tanis gaat verder

Was het een impulsieve daad, om vanuit zijn mislukte leven in één klap in de geschiedenisboeken te belanden? Of is Gökmen Tanis de berekenende terrorist, die zijn tramaanslag grondig heeft voorbereid? Die vragen staan vanaf maandag centraal als in de rechtbank van Utrecht het proces tegen hem begint.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

De rechtszaak Holleeder in 1 minuut

Donderdag is, na meer dan een jaar, de uitspraak in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. In deze video de rechtszaak in 1 minuut uitgelegd.

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is wat je moet weten over de zaak Anne Faber

Op 29 september 2017 werd Anne Faber tijdens een rondje fietsen door de regio Utrecht aangereden door Michael P, waarna hij haar verkrachtte en vermoorde. Michael P. bleek een veroordeelde verkrachter te zijn, die verbleef in een kliniek in Den Dolder. Na een zoektocht van bijna twee weken werd haar lichaam in Zeewolde gevonden, de plaats waar Michael P. vandaan komt. In juni 2018 veroordeelde de rechtbank P. tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs. Maar Michael P. ging in hoger beroep. Hij vindt de straf te hoog en hij is van mening dat hij tijdens zijn aanhouding door de politie is mishandeld. Daarom zou hij een lagere straf moeten krijgen. Vandaag zal het OM opnieuw met een strafeis komen.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

Limburg en Amsterdam vallen op in misdaadmeter

Vandaag is de jaarlijkse misdaadmeter gepubliceerd. Dit zijn de opvallendste feiten uit de lijst van dit jaar.

NIEUW
01:29
Geselecteerd Speelt nu af

AD Misdaadmeter: de opvallendste resultaten

Het Brabantse Woudrichem is de veiligste gemeente van Nederland, blijkt uit de zeventiende editie van de AD Misdaadmeter. Amsterdam is opnieuw de onveiligste.

NIEUW
01:52
Geselecteerd Speelt nu af

Sonja Holleeder verhoord in megaproces tegen broer

Zus Sonja Holleeder moest getuigen tegen haar broer Willem Holleeder in de rechtbank in Amsterdam Osdorp.

Korte Reportage

NIEUW
01:47
Geselecteerd Speelt nu af

Advocatuur in shock door werkwijze politie in Marengoproces

In de jacht op de toen nog voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi heeft de politie advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef gevolgd op Schiphol en in Dubai. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Advocaten zijn woedend over de observaties en zeggen dat de politie hen hiermee ernstig in gevaar brengt.

NIEUW
02:19
Geselecteerd Speelt nu af

‘Drugseconomie Amsterdam is onbeheersbaar geworden’

Misdaadverslaggever Koen Voskuil legt uit wat er in het onthullende rapport staat over de drugscriminaliteit in Amsterdam.

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Zo raken onder- en bovenwereld met elkaar verweven

Koen Voskuil legt uit hoe de onderwereld zich met het normale leven kan mengen.

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Holleeder opent opnieuw de aanval op zijn zussen

,,Mijn zussen nemen de boel in de maling. Ze liegen en hun enige motief is geld." Dat zei Willem Holleeder maandag bij de hervatting van zijn strafproces.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Op pad met een oud-inbreker

Eelco Leemeijer is een oud-inbreker die nu de werkervaring uit zijn vorige carrière gebruikt om tips te geven. Waar moet je op letten als het gaat om huisbeveiliging? Volgens Eelco zijn we nog altijd erg naïef als het gaat om inbraakpreventie. ,,Ik ben hier vanavond in een halve minuut binnen."

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Boevenspotter Jaime zit zakkenrollers op de huid

Jaime speurde vorig jaar zo'n honderd zakkenrollers op. Hij startte een Youtubekanaal om zijn 'boevenjacht' te filmen. ,,Zakkenrollers zijn nooit ontspannen. Ik heb nog nooit vrolijke zakkenrollers gezien.''