Vissen met Jan

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Lilian Marijnissen

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, naar het Havenhoofd in Scheveningen.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Arie Slob

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, naar het Havenhoofd in Scheveningen. Zaterdag het hele interview in de krant.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Pechtold

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met D66-leider naar het Havenhoofd in Scheveningen

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Roemer

Politiek verslaggever Jan Hoedeman trekt elke week zijn visuitrusting aan en werpt een hengeltje uit met een politicus. Emile Roemer mag vandaag zijn inwerpkunsten laten zien. De fractievoorzitter van de SP viste vroeger samen al met zijn broer, maar toen zonder veel succes. Vandaag is hij vastberaden om met Jan een lekker tongetje op het droge te krijgen. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee hadden op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen en lees het hele interview morgen in deze krant.

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Vera Bergkamp

Niet elke politicus staat te springen om een hengeltje uit te werpen met onze politiek verslaggever Jan Hoedeman. Vera Bergkamp (D66) houdt van vis op haar bord, maar beleeft geen plezier aan sportvissen. ,,Ik ben bewust als het gaat over het eten van vis en vlees en het plezier om een vis uit de zee te halen, daar heb ik geen gevoel bij." Toch nam Jan haar mee naar het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen om te laten zien hoe het werkt. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee en lees het hele interview morgen in deze krant.

NIEUW
03:11
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Martin van Rooijen (50Plus)

Verslaggever Jan Hoedeman gooit deze week zijn hengel uit met een recordhouder. Martin van Rooijen was met zijn 31 jaar de jongste staatssecretaris ooit in het kabinet Den Uyl. Hij kijkt met trots terug op die tijd. ,,Het waren hevige politieke omstandigheden. Ze kunnen nu leren dat het ook nog anders kan en ook nog met succes", zegt hij doelend op de huidige formatieonderhandelingen. De woordvoerder van Van Rooijen wist zelfs nog een visje uit het water te hengelen. Maar wat het is?

Binnenhof

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

SP campagnespotje

De SP projecteerde afgelopen nacht op kantoorgebouwen van banken en andere multinationals in de regio Amsterdam een speech van partijleider Lilian Marijnissen. De SP-leider haalt daarin hard uit naar het grootkapitaal.

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

@Binnenhof - aflevering 13

De kwaliteit van leven van Nederlanders is de afgelopen 25 jaar beter geworden. Rond de 85 procent vindt dat het eigen gezin in welvaart leeft en bijna de helft van de Nederlanders denkt dat anderen in het algemeen wel te vertrouwen zijn. Het gaat dus best goed met onze landgenoten, toch? Daar denken lang niet alle politici hetzelfde over, merkt politiek verslaggever Edwin van der Aa in de dertiende aflevering van @Binnenhof.

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

'Politicus Rutte mag mee in de zak'

@Binnenhof: Aflevering 12

NIEUW
02:46
Geselecteerd Speelt nu af

'Suiker is een groot probleem in Nederland'

Suiker is een sluipmoordenaar en mede verantwoordelijk voor diabetes type 2 bij meer dan 1,1 miljoen Nederlanders. Daarom moeten politiek, industrie en supermarkten snel maatregelen nemen om onze suikerconsumptie terug te brengen, blijkt uit een petitie van het Diabetes Fonds ondersteund door ruim 31.000 Nederlanders. Politiek verslaggever Edwin van der Aa vraagt Kamerleden in de elfde aflevering van @Binnenhof of zij eigenlijk zelf zoetekauwen zijn.

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

Ministers krijgen vuurdoop Binnenhof

Vuurdoop op Binnenhof

NIEUW
03:14
Geselecteerd Speelt nu af

@Binnenhof - aflevering 2 (seizoen 1)

@Binnenhof - aflevering 2 (seizoen 1)

Korte Reportage

NIEUW
01:38
Geselecteerd Speelt nu af

Dit vinden onze ministers van Zwarte Piet

Hoe denken de ministers zelf eigenlijk over Zwarte Piet? We leggen hen de keuze voor tussen Zwarte Piet, Witte Piet en Roetveegpiet.

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Paula Schot lijsttrekker voor SGP in Amsterdam

Paula Schot (24) wordt lijsttrekker voor de SGP in Amsterdam. Zij wordt daarmee de tweede vrouw ooit die namens de streng christelijke partij een lijst aanvoert bij gemeenteraadsverkiezingen. Lilian Janse uit Vlissingen was in 2014 de eerste.

Snel Nieuws

NIEUW
00:37
Geselecteerd Speelt nu af

Wiebes: Energierekening is 'serieuze zorg' voor kabinet

Het kabinet heeft zich te stellig uitgelaten rond de toename van de energierekening. Dat zei minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag in de Tweede Kamer. Het is volgens hem echter te vroeg om te concluderen dat mensen er dus ook niet op vooruit gaan.

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

Clash tussen Özturk en De Graaf: Ik zal je najagen!

Een heftige clash tussen Denk-Kamerlid Öztürk en het kamerlid De Graaf van de PVV. Toen Öztürk De Graaf er van beschuldigde in opspraak te zijn gekomen voor fraude werd het debat verhit.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Coalitie bereikt akkoord over kinderpardon

Klaas Dijkhoff (VVD), Gert-Jan Segers (CU) en Sybrand Buma (CDA) vertrekken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid na het coalitieoverleg over het kinderpardon. De coalitiepartijen hebben een akkoord bereikt over het kinderpardon. De fracties van de vier partijen moeten zich nu nog buigen over het bereikte akkoord.

NIEUW
00:57
Geselecteerd Speelt nu af

PVV Almere doet mee aan Gele-Hesjesactie

Een opvallende actie van de PVV in Almere donderdagavond. Er ontstond discussie of de Gele Hesjes wel binnen de kledingvoorschriften van de raad vallen.

NIEUW
00:28
Geselecteerd Speelt nu af

Minister Bruins over kogelwerende vesten in ambulance

Minister Bruins van Medische Zorg zegt dat de aanleiding voor kogelwerende vesten in ambulances terreurdreiging is. ,,Dat er misschien ook andere momenten zijn dat het vest wordt aangedaan, kan ik mij goed voorstellen.''

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Koolmees: 'Meer vaste contracten gaan aanbieden'.

Met de hervormingsplannen voor de arbeidsmarkt probeert de regering het verschil tussen vaste en flexibele contracten in Nederland kleiner te maken, zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.