Jansen en Janssen

NIEUW
04:14
Geselecteerd Speelt nu af

Jansen en Janssen: Op bezoek bij grillmaster Frank

Beelden: Marieke Amelink

NIEUW
03:36
Geselecteerd Speelt nu af

Eieren lezen met Jansen & Janssen

Wat kan een beschilderd ei vertellen over je karakter? Bert en Kim zochten het uit bij Jos Atsma. Zij geeft woensdagavond in wijkcentrum het Lansink in Hengelo een lezing. Iedereen is daar welkom, mits ze een beschilderd ei mee nemen. BEELD: Michel Beskers & Martin Ruesink

Twentse Eindejaarsconference 2018

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

André Manuel pleit voor meer seks

Tijdens de Twentse Oudejaarsconference spreekt André Emanuel een vol Wilminktheater in Enschede toe. BEELD: RTV Oost

NIEUW
02:04
Geselecteerd Speelt nu af

´We houden van ellende, daarom gaan we naar FC Twente´

ijdens de Twentse Oudejaarsconference spreekt Helligen Hendrik een vol Wilminktheater in Enschede toe. BEELD: RTV Oost

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

´Rutger heeft ze niet alle 24 in ´t kratje´

Tijdens de Twentse Oudejaarsconference spreekt Thijs Kemperink een vol Wilminktheater toe in Enschede BEELD: RTV Oost

NIEUW
02:38
Geselecteerd Speelt nu af

´Appels en peren groeien ook voor gereformeerden´

Tijdens de Twentse Oudejaarsconference spreekt Jan Riesewijk een uitverkocht Wilminktheater toe in Enschede BEELD: RTV Oost

NIEUW
02:10
Geselecteerd Speelt nu af

´Isokwaleukveurmama dajweerinBoorn woontofnie?´

Tijdens de Twentse Oudejaarsconference 2018 spreekt Nathalie Baartman een uitverkocht Wilminktheater toe in Enschede - BEELD: RTV Oost

Joost Zoekt Het Uit

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

De weg van.. een broodje van de Broodbode

De Broodbode is uitgegroeid tot een bekende naam in Twente. Wij volgen de weg van één broodje: een focaccia Rosbief Teriyaki

NIEUW
03:22
Geselecteerd Speelt nu af

Return to Rijssen: wat gebeurt er met je retourzending?

12.000 pakketjes vliegen maandelijks de deur bij Sans Online, Twentes grootste online kledingwinkel. Er is wel een probleem: de helft komt ook terug. Over de schaduwkant van online shoppen én een mogelijke oplossing. „Dit kan zo niet langer.”

NIEUW
07:48
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe ver kom je in Duitsland met de Twentse taal?

Wat gebeurt er als je in Duitsland alleen maar Twents praat? Verstaan de oosterburen je dan, of totaal niet? Laurens ten Den en Bram Agterbos reizen met ons af naar De Pruus voor een (hilarische) steekproef.

NIEUW
02:23
Geselecteerd Speelt nu af

Maccen op dinsdagnacht in Enschede: doet iemand dat?

McDonalds in Enschede is sinds dit jaar 24/7 open. Maar wie gaat er in vredesnaam dinsdagnacht tussen 03.00 en 04.00 uur naar de Mac? Verslaggever Joost Dijkgraaf neemt de proef op de som.

NIEUW
05:44
Geselecteerd Speelt nu af

Hotelvluggertje in Twente: kan dat?

Een hotelkamer huren voor een paar uurtjes, kan dat? Niet om even te slapen, maar voor wat ‘speciaal knuffelwerk’. Het gerucht gaat al jaren, maar wie weet het echte antwoord?Verslaggever Joost Dijkgraaf zoekt het uit.

NIEUW
05:13
Geselecteerd Speelt nu af

Tanken in Duitsland: scheelt dat?

De grens over voor een volle tank & volle krat boodschappen: scheelt dat nu echt? Voor de rubriek Joost Zoekt het Uit neemt verslaggever Joost Dijkgraaf de proef op de som

Van Onze Redactie

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik ben bang dat er bij het invullen PVV of DENK uitkomt'

De kieswijzer invullen: hoe doe je dat op de juiste manier? Journalist Kelly Adams legt het uit aan journalistFardau Wagenaar in een nieuwe Van onze redactie.

NIEUW
03:50
Geselecteerd Speelt nu af

Politie onderzoekt 260 keer per jaar doodsoorzaak

Bij 260 sterfgevallen per jaar in Twente is de politie niet zeker van een natuurlijke dood. Onderzoek moet dan uitwijzen wat de doodsoorzaak is. Journalist Pim Lindeman ging naar de politielocatie in Elst, waar onderzoek op lichamen wordt gedaan. Hij praat erover met journalist Kelly Adams in een nieuwe Van onze redactie.

NIEUW
03:48
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe zorg je dat Google je vergeet na je overlijden?

Wat gebeurt er na je dood met alle privacygevoelige informatie die rondstruint op het internet? „Als je niets doet, dan blijft alles gewoon bestaan. Het enige dat je kunt doen is afspraken maken met je nabestaanden en het vastleggen in je testament”, vertelt verslaggever Pim Lindeman in de serie Van Onze Redactie.

NIEUW
03:58
Geselecteerd Speelt nu af

‘Ik heb echt respect gekregen voor de Gele Hesjes’

Verslaggever Frank Timmers zag een man met een geel hesje, vastgeketend met ducttape aan een benzinepomp en vroeg zich af: waarom? Hij ging met hem en andere Gele Hesjes in gesprek. „Ik heb respect voor ze gekregen.”

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

'Er verdampt meer regen dan er terugkomt'

In het video-item 'Van de redactie' praten verslaggevers van TC Tubantia over het nieuws van de dag. Vandaag; de aanhoudende droogte. "Kan ik mijn gras nog wel sproeien?"

NIEUW
03:00
Geselecteerd Speelt nu af

'Kinderen zitten uren in de cel te huilen'

In het video-item 'Van de redactie' praten verslaggevers van TC Tubantia over het nieuws van de dag. Vandaag; kinderen die in Twente de wet overtreden hoeven binnenkort niet meer de cel in.

Hoe zit dat?

NIEUW
01:30
Geselecteerd Speelt nu af

De viervoudige moord in Enschede, hoe zit het ook alweer?

Explainer door Daphne Cornelisse

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Provinciale Statenverkiezingen, hoe zit het ook alweer?

Wat houden de Provinciale Statenverkiezingen in en waar gaat de provincie over? Explainer: Daphne Cornelisse

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

FC Twente: zo zit het met de centen

De sponsors van FC Twente hebben gedaan wat ze moesten doen: 14 miljoen euro bijeenbrengen. De fans ook: jaarkaarten kopen. 20.000 stuks, nog nooit eerder vertoond in de eerste divisie. Maar hoe zit het nu verder met de schuld van FC Twente?

NIEUW
01:45
Geselecteerd Speelt nu af

Reportage bijstandsfraude: wie verzwijgt, moet hangen

Ze staan bekend als cowboys die zoveel mogelijk geld voor de gemeente willen terughalen, maar doen naar eigen zeggen niets meer dan het uitvoeren van de wet. Een kijkje achter de schermen bij de handhavers van bijstandsfraude in de gemeente Enschede.

NIEUW
00:49
Geselecteerd Speelt nu af

A35 drie weken dicht: dit moet je weten

In maart gaat Rijkswaterstaat groot onderhoud plegen aan de A35 tussen Almelo en Hengelo-Zuid. De snelweg is door het onderhoud drie weekenden deels gesloten. Dit gaat gebeuren tussen 8 maart en 26 maart.

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

Natura 2000, wat is dat?

Er wordt al jaren over gepraat: Natura 2000. Het Europese natuurbeschermingsprogramma moet de achteruitgang van de biodiversiteit tegengaan. Ook in Nederland zijn Natura 2000-gebieden aangewezen, die beschermd en hersteld moeten worden. In Overijssel zijn het er 24, in Noordoost-Twente 6. Naar schatting ondervindt zo'n 4200 hectare impact van de natuurherstelmaatregelen, waarvan zo'n 850 grondeigenaren de gevolgen zullen ondervinden.

Opinie

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. BEELD Fardau Wagenaar

NIEUW
02:52
Geselecteerd Speelt nu af

PVV: 'Orkest van het oosten is orkestje voor de elite'

De PVV en de SP zijn het niet met elkaar eens over cultuur in de regio, en dat laten ze elkaar weten ook. Bekijk hier een van de hoogtepunten uit het Provinciale Staten Verkiezingsdebat. BEELD Tubantia / 1Twente

NIEUW
03:19
Geselecteerd Speelt nu af

Snelweg of natuur? N35 middelpunt van verhit debat

De N35 blijft de gemoederen hoog houden, want wat moet er nu mee gebeuren? Verbreden en de snelheid omhoog, of veiliger maken en laten voor wat het is? De Partij voor de Dieren en de VVD debatteren erover in ons Provinciale Staten Verkiezingsdebat. BEELD: Tubantia / 1Twente

NIEUW
86:44
Geselecteerd Speelt nu af

Het Tubantia Provinciale Staten Verkiezingsdebat 2019

Bekijk hier het volledige debat terug van ons Provinciale Staten Verkiezingsdebat. BEELD Tubantia / 1Twente

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

‘Bij Twente is het een spagaat tussen jubel en kritiek’

Heracles en FC Twente hebben wel eens beter gespeeld dan afgelopen weekend. Tussen de sneeuwbuien, regen en windvlagen door had Heracles de grootst mogelijke moeite zich in Emmen staande te houden. Twente speelde niet best in Oss, maar won wel en zag Sparta opnieuw punten morsen. Fardau en Leon kijken terug. BEELD Fardau Wagenaar

Oer Voetbal Vlogs

NIEUW
04:02
Geselecteerd Speelt nu af

'Enschedese Cristiano Ronaldo' geweigerd in de VS

Mohammed Taha, bekend als lookalike van Cristiano Ronaldo, kreeg een promotieklus in de Verenigde Staten maar kwam tot zijn verbazing het land niet in. De reden? Zijn visumaanvraag is afgewezen. Taha zelf heeft er amper woorden voor.

NIEUW
13:55
Geselecteerd Speelt nu af

Oer Voetbal Vlogs: op bezoek bij Zeki Erkilin

De Turkse Tukker Ugur Zevfi maakt voetbalvlogs die wekelijks te zien op Tubantia.nl. Deze week zien we hoe Oer op bezoek gaat bij Zeki Erkilin (Heracles Almelo) en Ossama ben Kaddour (Cambuur Leeuwarden)

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Oer ontmoet Bizzey: 'Teruggekomen voor zoontje'

De Turkse Tukker Ugur Zevfi maakt (voetbal)vlogs die wekelijks te zien zijn op Tubantia.nl. Deze week gaat hij in gesprek met Bizzey, de Amersfoortse rapper die met Yellow Claw de hele wereld over vloog, terwijl hij met zijn debuutalbum Blood for Mercy nummer één stond in de Amerikaanse hitlijsten. Hij verbleef enige tijd in de States, maar richt zich tegenwoordig op een solocarrière in eigen land: ‘Ik ben teruggekomen om mijn zoontje te zien opgroeien’.

NIEUW
05:01
Geselecteerd Speelt nu af

Oer ontmoet Supergaande: Monica Geuze of Ronaldo?

De Turkse Tukker Ugur Zevfi maakt voetbalvlogs die wekelijks te zien op Tubantia.nl. Deze editie daagt hij Supergaande ( Nesim Najih& Qucee) uit voor een voetbalquiz.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Oer praat met Mark Rutte over voetbal

Tijdens zijn werkbezoek aan Enschede ging Mark Rutte in gesprek met voetbalvlogger Oer.

NIEUW
08:42
Geselecteerd Speelt nu af

EMOS-thuis en speedsoccer vanwege code rood

De Turkse Tukker Ugur Zevfi neemt je in mee de kleedkamer in! Iedere week maakt hij onder de naam Oer Voetbal Vlogs een vlog die te zien is op Tubantia.nl en op zijn eigen YouTube-kanaal.

Verhaal van de Dag

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Temptation-Ayleen (19) uit Oldenzaal: 'Ik grijp mijn prooi'

Beelden: Myrthe Nijman

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

Loes Veenendaal nog steeds vermist

Loes Veenendaal, de moeder van Louise Jonkman, liep begin september weg van de psychiatrische afdeling van het MST, waar ze zat vanwege een depressie. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Tips kwamen er niet. Niemand weet waar ze is. Het maakt haar dochter radeloos. Beeld: Lars Smook & Arjan ter Bogt

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Brama: Oude tijden FC Twente zijn geweest

Wout Brama is terug bij FC Twente. Wij spraken het 'kind van de club'

NIEUW
02:52
Geselecteerd Speelt nu af

Sneakpreview: nieuwe Decathlon Enschede

Na een maandenlange verbouwing opent megasportzaak Decathlon woensdagmorgen eindelijk haar deuren in Enschede. Wij namen vast een kijkje.

NIEUW
02:05
Geselecteerd Speelt nu af

Twents getint Oranje toch op WK Voetbal?

Doodsaai zo'n WK voetbal zonder Oranje? Niet getreurd, het Nederlands team is er komende week gewoon bij!

NIEUW
03:28
Geselecteerd Speelt nu af

Durf jij de algenburger uit Hengelo aan?

In Hengelo kweken ze eetbare algen om te verwerken in algenburgers. Keuringsdienst Tubantia nam een kijkje in de fabriek. BEELDEN: Coen Krukkert

Ballen verstand

NIEUW
03:36
Geselecteerd Speelt nu af

'Friday is een blok aan het been voor FC Twente'

FC Twente speelt vanavond voor eigen publiek tegen FC Volendam. Met nog tien competitierondes te gaan, lonkt het kampioenschap voor de Enschedese club.

NIEUW
06:06
Geselecteerd Speelt nu af

‘Henk Spaan is niet zo gek van Erik ten Hag’

ENSCHEDE - Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde bespreken alles rondom Heracles en FC Twente in de wekelijkse rubriek De Ballen Verstand. Bij FC Twente: wie staat er vrijdagavond rechtsback in het uitduel bij TOP Oss. En bij Heracles: er is kritiek op het beleid van de club. Is dat terecht?

NIEUW
05:29
Geselecteerd Speelt nu af

'De conclusie is dat dit land heel veel Calimero's telt'

Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde bespreken alles rondom Heracles en FC Twente in de wekelijkse rubriek De Ballen Verstand.

NIEUW
02:52
Geselecteerd Speelt nu af

Strafschoppen FC Twente en Heracles terecht? Echt niet!

ENSCHEDE – FC Twente en Heracles wonnen vrijdagavond beide met 1-0. FC Twente deed dat thuis tegen FC Eindhoven en liep verder uit. Heracles deed dat op bezoek bij VVV Venlo in een duel dat voor rust lange tijd stil lag. Na afloop ging het vooral over de strafschoppen die beide ploegen toegekend kregen. Waren die terecht? Clubwachters Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar bespreken het.

NIEUW
05:41
Geselecteerd Speelt nu af

De Ballen Verstand week 8

De Ballen Verstand week 8

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

'Het begint er nu wel heel goed uit te zien voor FC Twente'

Verslaggevers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde blikken terug op de prestaties van Heracles Almelo en FC Twente.

Snel Nieuws

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

#HéScheids: Keeper de fout in, wereldgoal Van der Weide

Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Auto explodeert voor flatgebouw in Enschede

Aan de Fazantstraat in Enschede is maandagmorgen in alle vroegte een auto geëxplodeerd. BEELD News United/Dennis Bakker

NIEUW
00:39
Geselecteerd Speelt nu af

ZGT Almelo speeltuin voor kinderen tijdens open dag

Tijdens de open dag kon je leren hechten, maar was er nog veel meer te doen. BEELD Bert Kamp

NIEUW
01:13
Geselecteerd Speelt nu af

André Manuel: Tukkers zijn donders trots

‘Tukkers zijn trotse mensen. Niet dat ze daarmee te koop lopen. Daar zijn ze te trots voor’. Zo begint een column van cabaretier André Manuel in het prikkelende rode boekje Namens alle Tukkers: geluk in’n Tuk waarmee Twente Promotie vanaf vandaag toeristen naar de regio probeert te lokken.

NIEUW
00:58
Geselecteerd Speelt nu af

Wierden werd overspoeld door de jagers van de KNJV

BEELD Bert Kamp

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

Duizenden mensen bij condoleance Lotte van der Zee

Duizenden mensen zijn vanochtend naar de condoleance van Lotte van der Zeegekomen. In de kerk op de Oude Markt in Enschede kunnen belangstellenden condoleren, een kaarsje aansteken en de nabestaanden sterkte wensen. BEELD Bert Janssen

Korte Reportage

NIEUW
01:29
Geselecteerd Speelt nu af

Circus Renz zit vast in Almelose modder

Circus Renz International kan niet weg van uit Almelo door de zware regenval. Het hele circus had zondag al door moeten reizen naar Nijverdal, maar vanwege de storm en de hevige regenval konden ze niet weg. BEELD Ron Hemmink

NIEUW
10:19
Geselecteerd Speelt nu af

Aflevering 1: Supporter van Elkaar met Enschedese gezinnen

Gezinnen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: dat is het doel van het project ‘Supporter van Elkaar’ van FC Twente. De eerste aflevering van de serie is nu te bekijken. Beelden: FC Twente

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is hoe je leeft zonder plastic

Martine Haitjema-Bauhuis uit Losser doet aan ‘Zero Waste’: een challenge om zo min mogelijk afval te produceren. BEELD Emiel Muijderman

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

De Terrariumbeurs: slangen en reptielen zijn weer populair

De jaarlijkse Twentse aquarium- en terrariumbeurs van AV Betta Splendens vond weer plaats in Almelo. Daar is alles te koop voor aquaria en terraria, maar waren vooral de slangen, spinnen en schorpioenen populair. BEELD Ferry de Goeijen

NIEUW
03:01
Geselecteerd Speelt nu af

Dit weet Enschede over de waterschapsverkiezingen

Nederland telt in totaal 21 waterschappen. De waterschappen gaan over het beheer en de controle van het water. Dit weet Enschede over de waterschapsverkiezingen. Beelden: 1Twente

NIEUW
03:13
Geselecteerd Speelt nu af

'Praat niet te netjes Nederlands': theaterstuk over Twente

Enkele tientallen Twentenaren doen auditie voor een rolletje in Hanna van Hendrik, het stuk van Johanna ter Steege dat deze zomer zo’n zestig keer gespeeld wordt op vliegveld Twente. BEELD Cees Elzenga