Afghanistan

1:33

Kaag vertrekt: Waarom stapt zij op?

Sigrid Kaag stapt op als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Maar waarom stapt zij op? Chef van de parlementaire redactie Laurens Kok legt het uit.

2:36

Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie kreeg steun, maar zij blijft.

1:41

Kaag na opstappen: 'Ik ga leuk door als D66-fractieleider'

Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie kreeg steun, maar zij blijft.

1:55

Rutte: 'Opstappen Kaag een groot verlies voor Nederland'

Demissionair minister-president Mark Rutte vindt het een groot verlies voor Nederland dat Sigrid Kaag opstapt als minister van Buitenlandse Zaken.

1:16

Bijleveld: 'Ik heb een andere persoonlijke afweging gemaakt'

Ank Bijleveld blijft in tegenstelling tot Sigrid Kaag wel aan als demissionair minister.

1:53

ChristenUnie steunt motie van afkeuring Kaag en Bijleveld

Regeringspartij ChristenUnie steunt een motie van afkeuring tegen ministers Kaag en Bijleveld naar aanleiding van het Afghanistandebat woensdagavond. Hiermee is de kans groot dat er een meerderheid van de Kamer voor de motie van afkeuring stemt.

2:14

Minister Kaag door het stof in Afghanistandebat

Het kabinet is verwikkeld in een zwaar debat over de moeizame evacuatieoperatie in Afghanistan. De Kamer verwijt het kabinet dat het te traag heeft gereageerd op de opmars van de taliban en dat er nu nog steeds Nederlanders en tolken vastzitten in het land.

1:28

'Wie is er verantwoordelijk voor deze clusterfuck 2.0?'

Het kabinet is verwikkeld in een zwaar debat over de moeizame evacuatieoperatie in Afghanistan. Pas gisteravond laat kwam het demissionaire kabinet met antwoorden op zo’n vijfhonderd vragen van de Tweede Kamer en de laatste stand van zaken. Daarom werd het debat urenlang uitgesteld.

3:05

Kamer debatteert vandaag over evacuatie-operatie Afghanistan

Vandaag debatteert de Tweede Kamer voor het eerst over Afghanistan en de evacuatie-operatie vanuit Kaboel. Nog steeds is onduidelijk hoeveel mensen in het land wachten op evacuatie naar Nederland.

0:35

Dertien Nederlanders geëvacueerd uit Kaboel

Een groep van dertien Nederlanders is vandaag uit Afghanistan vertrokken en is onderweg naar Qatar. Vanuit de hoofdstad Doha reizen ze door naar Nederland.

4:57

Hoe nu verder met de Afghaanse vluchtelingen?

De Immigratie- en Naturalisatiedienst is klaar met de eerste registratie van de ruim 1900 evacués uit Afghanistan. Ook maakte de dienst bekend dat de 13 eerste Afghaanse vluchtelingen in Nederland mogen blijven.

1:01

Paus bidt voor Afghanen: Hopelijk in veel landen welkom

Paus Franciscus hoopt dat Afghaanse evacués in veel landen welkom zijn, zei hij vandaag tijdens zijn zondagse zegen in Vaticaanstad. Ook zei hij dat het essentieel is dat jonge Afghanen een opleiding krijgen, duidelijk verwijzend naar de vorige periode onder de taliban toen onderwijs voor meisjes verboden was.

Meer video's