Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit Amersfoort en omstreken.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
2:21

Uitzetting dreigt voor Syrisch gezin: 'Dit kán niet!'

De Syrische Hafsa dreigt uitgezet te worden naar Marokko met haar twee kinderen. Hafsa komt weliswaar niet uit Marokko, maar heeft door haar Marokkaanse vader nog wel de Marokkaanse nationaliteit. Om die reden wees de IND haar asielverzoek af en dreigt zij met haar kinderen nu uitgezet te worden. Vriendin Kirsten staat hen bij en is een petitie gestart.

2:04

Buurvrouw start crowdfunding voor ligfiets voor Rita

Rita hielp altijd iedereen en nu ze MS heeft, helpt de buurt haar.

2:07

GGD rijdt met prikbus rond om vaccinatiegraad te verhogen

GGD Gelderland hoopt met een prikbus de vaccinatiegraad in kleinere gemeenten te verhogen. Vaak zijn in die gemeenten vaccinatielocaties moeilijker te bereiken. De mensen kunnen in de prikbus het Janssen-vaccin krijgen, zodat ze maar één keer langs hoeven te komen.

1:56

Supersnelle speed pedelec mag op het fietspad in Amersfoort

De speed pedelec die met 45 km/h over de autoweg moet, mag dankzij een ontheffing in Amersfoort ook met max 30 km/h over het fietspad. De fietsers werden namelijk regelmatig de weg af geduwd, want ja: fietser.

2:39

John is videoanalist van Team Kuipers tijdens het EK

John Balvers werkt bij de KNVB en analyseert voetalwedstrijden voor Nederlandse scheidsrechters. Hij analyseert Bjorn Kuipers in de grote EK-finale van zondag.

1:30

Ingmar (12) fietst voor kinderen met hartafwijking

Met een brede grijs zoeft Ingmar op zijn racefiets het pad af van de ingang van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Samen met artsen fietst hij 50 kilometer voor stichting Hartekind.

Meer video's

Gerelateerde series