Korte Reportage

Korte reportages over het politieke nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:33

Kaag vertrekt: Waarom stapt zij op?

Sigrid Kaag stapt op als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Maar waarom stapt zij op? Chef van de parlementaire redactie Laurens Kok legt het uit.

1:53

ChristenUnie steunt motie van afkeuring Kaag en Bijleveld

Regeringspartij ChristenUnie steunt een motie van afkeuring tegen ministers Kaag en Bijleveld naar aanleiding van het Afghanistandebat woensdagavond. Hiermee is de kans groot dat er een meerderheid van de Kamer voor de motie van afkeuring stemt.

1:53

Hoekstra: 'Ik wilde graag door met de huidige coalitie'

Partijleider Wopke Hoekstra bleef vrij soepel overeind tijdens het cruciale CDA-congres dit weekeinde. Ook gaf Hoekstra aan dat hij graag door wilde gaan met de huidige coalitie.

1:22

Oud-informateur Hamer: 'Er is een nieuwe fase aangebroken'

Kakelvers informateur Johan Remkes spreekt vandaag met de ‘verstoten’ partijen GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en ook met oud-informateur Mariëtte Hamer.

1:31

'Wij willen samen in kabinet, maar gaan niet gedogen'

Kakelvers informateur Johan Remkes spreekt vandaag met de ‘verstoten’ partijen GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Die hebben nauwelijks een nieuw verhaal te overleggen. En op gedoogsteun van de linkse partijen hoeven VVD, CDA en D66 niet te rekenen, waarschuwt Jesse Klaver (GroenLinks).

2:21

Politiek reageert op lezing Kaag en kritiek op Rutte

D66-leider Sigrid Kaag zette maandagavond de verhoudingen binnen de formatie op scherp door in de Schoo-lezing uit te halen naar VVD-leider Mark Rutte. In de nieuwe Tweede Kamer werd met verbazing gereageerd op de uithaal van Kaag.

Meer video's

Gerelateerde series