Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het Nederlandse nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
2:43

Yora maakte documentaire over homoseksualiteit en geloof

'Homoseksualiteit afkeuren mag, zolang scholen zorgen voor een veilig leerklimaat', zei minister Arie Slob van Onderwijs op 9 november 2020. Hij doelde op reformatorische scholen die het recht zouden hebben om ouders van kinderen een verklaring te laten ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen op basis van het geloof. Programmamaker Yora Rienstra besloot aangifte te doen en laat in de docu 'Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs' zien hoe het is om LHBTQIA+-er te zijn op een (orthodox) religieuze school.

3:57

Olympische winnaars gehuldigd in Den Haag

De Olympiërs met een plak werden zondag gehuldigd in Scheveningen.

3:12

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar

Vanaf morgen wordt Amsterdam weer gehuld in alle kleuren van de regenboog. Pride Amsterdam bestaat 25 jaar en ondanks corona willen de organisatoren dit niet zomaar voorbij laten gaan.

3:34

Stufistrijder Max ruilt erop los om studieschuld te betalen

Max Koedijk ruilt spullen om uiteindelijk van zijn 60.000 euro studieschuld af te komen. Ooit begon hij met een klein knuffeltje, ondertussen heeft de stufistrijder een filmrol in de reboot van super klassieker Costa in de aanbieding.

1:53

Onderzoek UMC+ Maastricht: 2 patiënten ‘versneld overleden’

Twee coronapatiënten van het Maastricht UMC+ zijn eind april zeer waarschijnlijk ‘versneld overleden’ door een stroomstoring. Hun zuurstof viel vijf kwartier uit voordat een verpleegkundige de storing ontdekte.

4:18

Rel in gevangenis: vrouwen met beha mogen niet naar binnen

Vrouwelijke cipiers in de gevangenis van Middelburg kunnen sinds kort niet meer met een beha op hun werk komen. De nieuwe detectiepoortjes gaan namelijk om het minste of geringste af. Vakbond FNV vindt niet dat dit door de beugel kan.

Meer video's

Gerelateerde series